Försiktighetsåtgärder vidtagna kopplade till coronaviruset

Då vi levererar samhällskritiska tjänster måste vi kunna producera våra tjänster dygnet runt. Därför har vår koncern beslutat om ett antal försiktighetsåtgärder för att minimera smittrisken av Coronaviruset inom företaget, och påverkan kopplat till våra kritiska samhällstjänster.

Tillsammans med dig som är kund eller samarbetspartner till Tekniska verken kan vi bidra till att minska spridningen. Förutom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridning, har vi ställt in planerade evenemang och kundträffar. Vi har också infört kraftiga begränsningar för tjänsteresor och besök. Vi går även igenom beredskapsplaner, samt ger löpande information till berörda kunder och intressenter.

Kundservice

Just nu tar vi inte emot fysiska besök, men du kan såklart nå oss som vanligt i våra andra kanaler. Se våra kontaktuppgifter och öppettider.

Besök hemma hos dig för mätarbyte eller fjärrvärmeservice

Har du ett inplanerat besök för mätarbyte eller fjärrvärmeservice hemma hos dig? Då kan du känna dig trygg med att vi gör vad vi kan för att hindra spridningen.

 • Våra medarbetare är bara i tjänst om de friska, och har varit utan sjukdomssymptom i minst 48 timmar.
 • Våra medarbetare kommer inte ta i hand, är noggranna med handhygienen och hostar eller nyser i armvecket.
 • Våra medarbetare håller ett par meters avstånd till dig, och vi ber dig att också hålla avståndet.

Har du symptom eller tillhör en riskgrupp? Då ber vi dig boka om besöket

Instruktionerna nedan gäller bara om din mätare sitter inomhus eller om du har en tid bokad för fjärrvärmeservice. Många hushåll har en elmätare som sitter på utsidan av huset och då kan vi genomföra mätarbytet helt utan personlig kontakt.

Vi ber dig att boka om tiden för mätarbytet eller fjärrvärmeservicen om:

 • Du, eller någon annan i hushållet har förkylnings- eller influensasymptom.
 • Du tillhör en riskgrupp.
 • Du är 70 år eller äldre.

Så bokar du om besöket

 • Byte av elmätare: Kontakta Eltel som byter elmätarna på uppdrag av Tekniska verken. Telefonnummer till Eltels kundservice: 013 - 266 09 41. Du kan också boka om tiden på tvl.matarbyte.se. Inloggningsuppgifterna finns i brevet du har fått hemskickat.
 • Byte av vattenmätare, fjärrvärmemätare eller fjärrvärmeservice: Boka om på Mina sidor eller kontakta vår kundservice.

Besök inte våra återvinningscentraler om du inte måste

För att minska smittspridningen av covid-19 begränsar vi hur många som får vara inne på anläggningen samtidigt. Det kan leda till köer och att du som besöker oss får vänta. Vi uppmanar dig att bara komma om det är nödvändigt och om möjligt besöka oss på vardagar för att minska besökstrycket på helgerna.

Om du besöker våra återvinningscentraler

Om du känner förkylnings- eller influensasymtom ska du stanna hemma och besöka våra återvinningscentraler först när du är frisk igen.

 • Visa omtanke om andra och håll avstånd till besökare och vår personal.
 • Låt barn vänta kvar i bilen, lämna dem hemma om det är en varm dag. 

Knyt dubbelknut om smittan

 • Tänk på att det som slängs i soptunnan är väl förpackat i påsar som har knutits med dubbelknut, det gäller både matavfall och restavfall. Då skyddas personalen som hämtar soporna, och de som ska hantera avfallet efteråt från eventuell smitta som kan finnas i det. Det gäller särskilt om någon i hushållet är sjuk, men det är en bra regel alla dagar.
 • Inga påsar får ställas bredvid soptunnan då det lockar fåglar och skadedjur som kan sprida ut innehållet, och sophämtare riskerar att utsättas för direktkontakt med avfallet.

Vi följer läget och anpassar våra åtgärder

Vår riskbedömning och rekommendationer bygger på myndigheters information och behovet av att säkerställa våra leveranser till kund. Vi följer därför rekommendationerna från våra myndigheter och arbetar kontinuerligt med att utvärdera och hantera risker som kan uppstå. Vår information och åtgärder uppdateras därefter.

Hjälpte denna information dig? Nej