Läs av och rapportera din vattenmätarställning

Du som bor i villa och har en äldre vattenmätare behöver själv läsa av din vattenmätarställning och skicka in till oss. Vi rekommenderar att du gör det minst en gång per år. Då vet du att du betalar för rätt vattenförbrukning, eftersom din mätarställning avgör hur stor din avgift blir.

Vattenmätaren visar hur mycket vatten du använder i fastigheten. Oftast hittar du vattenmätaren i källaren, i ett förråd eller vid en undercentral i fastigheten. Kontakta oss om du är osäker på var din vattenmätare sitter.

Så vet du om du behöver läsa av din vattenmätare

Om din vattenmätare ser ut som på bilden här ovanför, alltså har en analog skärm och är av metall, behöver du läsa av vattenmätarställningen och skicka in till oss. Om din vattenmätare är av märket Kamstrup och har en digital skärm som visar vattenmätarställningen, behöver du inte läsa av själv. Då skickas mätarställningen till oss automatiskt.

Olika sätt att rapportera din mätarställning

När du läst av din vattenmätare finns det flera olika sätt att rapportera in mätarställningen:

Registrera mätarställning på Mina sidor

  1. Logga in på Mina sidor med Mobilt bank-id eller dina inloggningsuppgifter. 
  2. Har du aldrig loggat in på Mina sidor? Tryck på Skapa konto och fyll i uppgifterna. För att skapa ett konto behöver du ha koll på ditt kundnummer, det hittar du på dina fakturor eller bekräftelser från oss. 
  3. När du är inloggad, klicka på Registrera mätarställning under rubriken Vad vill du göra? (se bild nedan)
  4. Om du har flera mätare i listan, välj den mätare det gäller och klicka på Registrera.
  5. Fyll i mätarställningen och vilket datum du läst av mätaren. Tryck sedan på knappen Spara, så är mätarställningen registrerad.

Logga in på Mina sidor

Med avläsningskort

Med jämna mellanrum skickar vi ut avläsningskort på posten som du kan fylla i och skicka till oss.

Hjälpte denna information dig? Nej