Glatt par framför bil

Vi firar Bixia 25 år!

I hela 25 år har vi arbetat sida vid sida med vårt elbolag Bixia för en mer hållbar framtid. Vi är stolta över vårt samarbete och firar därför jubileumsåret med en nostalgisk kärleksförklaring.

Acceptera kakor (cookies) för att se innehållet.
Par pussas vid bil

Fördelar med Bixia

Genom att välja Bixia som din elleverantör får du 100 % förnybar el och stöttar biståndsinsatser för klimatet via Bixia Miljöfond. Väljer du dessutom tillvalet Bixia Nära går en del av din elkostnad direkt tillbaka till lokala elproducenter nära dig. Du stärker den lokala näringen och är med och bygger en hållbar elproduktion där du bor. 

 

Förnybar och lokal el

Hållbart för klimatet och det lokala näringslivet.

Bixia Miljöfond

Du stöttar initiativ för klimatet.

Schysst elhandel

Känn dig trygg med en certifierad elhandlare.

Prisbelönt kundservice

En av de bästa i sin bransch enligt Brilliant Future.

Om Bixia 

Bixia är Sveriges sjätte största elbolag och ägs av oss på Tekniska verken. Sedan starten 1997 har Bixia arbetat för att öka andelen förnybar energi och är idag ett av de elbolag i Norden som köper in störst andel förnybar och lokalt producerad el. Elen i sin tur säljer de vidare genom förmånliga och hållbara energitjänster till företag och konsumenter runt om i Sverige.

Far och son plockar skräp vid ett vattenbryn

Bixia Miljöfond

Som kund hos Bixia är du med och stöttar biståndsinsatser för klimatet via Bixia Miljöfond. Varje månad avsätter Bixia en summa pengar för varje Bixiakund, vilket i slutändan ger cirka en miljon kronor varje år. Pengarna fördelas ut till projekt som gör verklig skillnad för klimatet, både i Sverige och i resten av världen. En av bidragstagarna är Erikshjälpen som tack vare miljöfonden kunnat möjliggöra solcellsprojekt i delar av världen där tillgång till el inte är en självklarhet.

Vindkraftverk längs med solig horisont

Bixia Nära

Med tillvalet Bixia Nära går en del av din elkostnad direkt tillbaka till en lokal elproducent nära dig. På så sätt bidrar du till att stärka den lokala näringen och bygga upp en hållbar elproduktion där du bor.

  • Ingen bindningstid – du väljer själv hur länge du vill vara med och bidra.
  • Du betalar endast 29 kronor per månad och kostnaden läggs på ditt befintliga elavtal.