Res hållbart

Cykla eller gå

Att cykla eller gå är det absolut mest klimatsmarta sättet att transportera dig på. Minamalt med utsläpp och maximalt med hälsofördelar! Behöver du lite extra kraft i pedalerna så kan du skaffa en elcykel. Det finns även lådcykel om du vill ta med dina barn eller husdjur på färden.

Att cykla eller gå ger absolut minst utsläpp.

Att cykla eller gå ger absolut minst utsläpp.

Åk kollektivt

Gör din insats som miljökämpe och åk kollektivt. I Linköping, Norrköping, Motala och Västervik rullar alla tätortsbussar på biogas och med Östgötapendeln tar du dig mellan Tranås och Norrköping helt klimatsmart.

Samåk, hyr bil eller gå med i en bilpool

Visste du att en bil i snitt står stilla 90 procent av tiden? Det är ett väldigt slöseri med resurser. Ju fler bilar vi delar – desto färre behövs, och en delad bil kan ersätta mellan fem till tio fordon. Gå med i en bilpool eller låna ut din egen kärra till en billös kompis. Det finns också flera digitala tjänster med fokus på samåkning, bland annat Skjutsgruppen och Go more.

Välj ett klimatsmart bränsle och ersätt din fossilare

Om du behöver en bil, välj gärna en som går på biogas eller el. Alla alternativ behövs om vi ska minska koldioxidutsäppen och de olika bränslena kompletterar varandra. 

Biogas är ett lokalproducerat, fossilfritt och förnybart bränsle.

Biogas är ett lokalproducerat, fossilfritt och förnybart bränsle.

Biogasbil - 100 procent förnybart

Biogasbilar har en lång räckvidd och är ett fossilfritt och förnybart bränsle som produceras i Linköping. I regionen kan du tanka på någon av Svensk Biogas tolv mackar, och i hela Sverige finns cirka 170 biogasmackar mellan Trelleborg och Boden. Upptäck fler fördelar med biogas. 

Elbil - laddad med miljöfördelar

Elbil passar mycket bra för stadskörning och bidrar till minskade utsläpp. Tekniska verken har satsat på publika laddare i regionen tillsammans med  laddoperatören Bee. Vi erbjuder även tjänster för elbilsladdning hemma, i bostadsrättsföreningen eller på arbetsplatsen.

Hjälpte denna information dig? Nej