Utredningsingenjörer inom VA

Utredningsingenjörer inom VA

Företag/Avdelning: Vatten
Plats: Linköping
Ansök senast: 2017-11-01
Anställning: Tillsvidareanställning
Befattning: Medarbetare/anställd
Antal tjänster: 2
Sök jobbet

Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 900 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord, drivande, positiva och trovärdiga. Vi tycker att det är viktigt att vår arbetsplats speglar samhället och värdesätter därför en jämn könsfördelning och mångfald i rekryteringsprocessen.

Vårt erbjudande
Linköping är en stad i förändring. I takt med att staden byggs ut växer behovet av att utöka, förstärka och förnya det kommunala ledningsnätet, för att kunna förse våra invånare med rent vatten och ta hand om avloppsvattnet på bästa sätt. Inom avdelningen drift och underhåll jobbar vi bland annat med att utföra beräkningar och utredningar på vårt befintliga och planerade ledningsnät. Nu söker vi två utredningsingenjörer som vill bidra till att utveckla infrastrukturen i vår region.

Arbetsuppgifter
I tjänsterna ingår att bygga upp datormodeller och med hjälp av dessa genomföra hydrauliska beräkningar i beräkningsprogrammet MIKE URBAN. Att kunna analysera och dra slutsatser av beräkningsresultaten är en viktig del i arbetet. I en av tjänsterna kommer det att ingå att vara systemansvarig för vårt ledningsnätinformationssystem, Trimble NIS Water. Båda utredningsingenjörerna kommer att vara delaktiga i och även utföra allmänna VA-utredningar, och så småningom även kunna grunderna i beräkningsprogrammet Aquis som vi använder för beräkningar på vårt dricksvattenledningsnät.

Vem är du?
Du har relevant högskole- eller civilingenjörsexamen inom området, alternativt är du gymnasieingenjör med lång erfarenhet inom VA, väg eller bygg. Som person är du strukturerad, gillar att samarbeta och har god analytisk förmåga.

Allmän kunskap inom VA-ledningar, god datorvana, kunskaper i engelska och svenska samt B-körkort är en förutsättning för tjänsten. Det är även ett krav att du har jobbat med program för datormodellering vid hydrauliska beräkningar, till exempel MIKE URBAN. Några års arbetslivserfarenhet inom VA-området och vana av att arbeta med databasrelaterade arbetsuppgifter är meriterande. Vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, samt på de sätt som du kan komplettera vårt befintliga team.

Vill du veta mer?
Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, välkommen att kontakta Mats Johansson, Affärsenhetschef Ledningsnät, 013-20 81 16. Facklig information lämnas av Bo Karlsson, Vision, 013-20 91 12 eller Henrik Kruuse, Akademikerföreningen, 013-20 83 56. Ansvarig för rekryteringsprocessen är Josefine Pihl, HR-konsult,  013-20 91 11.

Välkommen med din ansökan
Vi arbetar med en löpande urvalsprocess, skicka därför in din ansökan snarast möjligt, dock senast 2017-11-01.

Läs också gärna mer om hur det är att jobba hos oss på vår hemsida, www.tekniskaverken.se.


Kontaktperson

Ansök redan idag, eller få mer information genom att kontakta

Josefine Pihl
HR-konsult
tfn 013-20 91 11

Mats Johansson
Affärsenhetschef Ledningsnät
tfn 013-20 81 16

Sök jobbet
Hjälpte denna information dig? Nej