Öppet hus på Gärstad

Hur går det till när vi gör värme och el av dina sopor? Vart tar egentligen de gröna påsarna vägen? Besök oss på Öppet hus 5 maj 2018 så får du se med egna ögon.

Vi har visningar av Gärstadverket, optiska sorteringen och deponisafari. Vi bjuder på fika, tävlingar och andra aktiviteter och våra  kramgoa maskotar Gröna Påsen, Pyret och Pärlan är på plats.

Tänk på  att många aktiviteter är utomhus, välj lämpliga kläder och skor. Vi rekommenderar att ta med hörselskydd och cykelhjälm till barnen. Välkommen!

Lyssna på intressanta miniseminarier

Nytt för i år är att du på Öppet hus på Gärstad också kan ta del av några korta seminarier. Mellan klockan 11-13 berättar vi bland annat mer om vår läkemedelsrening, om det går att lagra värme och om elbilsladdning och biogas.

  • 11.00 Elbilsladdning och biogas – Jenny Danell och Martin Hakfelt ”Fungerande lösningar idag och i framtiden.”
  • 11.30 Avfallstrappan – Linda Genander ”Steg för steg i avfallstrappan för ett mer resurseffektivt samhälle.”
  • 11.50 Värmelagring – Henrik Lindståhl ”Går det att lagra sommarvärme och plocka fram på vintern?”
  • 12.10 Vatten/avlopp/läkemedelsreningen – Björn Eriksson ”Rening av läkemedel i avloppsvatten.”
  • 12.30 Biogödsel – Erik Nordell ”Hur blir dina matrester till biogas och biogödsel.”
  • 12.50 Fjärrvärme/fjärrkyla – Emil Berggren ”En del av lösningen för det resurseffektiva samhället är fjärrvärme. Ditt val av uppvärmning kan göra skillnad!”

Film och foto under Öppet hus

Under Öppet hus kommer vi att filma och fotografera för att kunna informera om vår verksamhet på webb och sociala medier. Har du någon invändning mot detta är du varmt välkommen att kontakta vår personal vid entrén.

Hjälpte denna information dig? Nej