Tillförordnad vd och ny styrelseordförande i Bixia

Pressbild: Klas Liljegren
Pressmeddelande
04 mars 2024 12:40
Klas Liljegren har utsetts till tf vd för elhandelsbolaget Bixia. Bolaget får också en ny styrelseordförande i Michael Fahlström, tf vd för Tekniska verken-koncernen där Bixia är ett helägt dotterbolag.

Klas Liljegren har lång erfarenhet inom energibranschen, både nationellt och internationellt. Han har varit vd för Jämtkraft och för energihandelsbolaget Modity samt arbetat många år inom Vattenfallkoncernen med en rad internationella vd-, chefs- och styrelseuppdag. Han har även arbetat som ekonomidirektör på Telgekoncernen i Södertälje.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Klas Liljegren som ny tf vd för Bixia. Med sin gedigna erfarenhet från den komplexa energibranschen kommer han att kunna bidra med strategiska insikter, djup kunskap och ett genuint engagemang, säger Michael Fahlström, tf vd Tekniska verken, som utsetts till ny styrelseordförande för Bixia.

Klas Liljegren tillträder sin tjänst på måndag 4 mars 2024.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget tillsammans med alla medarbetare på Bixia. Energibranschen är en av de mest dynamiska och intressanta, och jag hoppas kunna bidra med den erfarenhet jag har, säger Klas Liljegren.


Presskontakt för bokning av intervju:
Telefon: 013-20 91 40
E-post: press@tekniskaverken.se 

Pressbild: Klas Liljegren, tillförordnad vd, Tekniska verken
Pressbild: Michael Fahlström, tillförordnad vd Tekniska verken