Stormen Malik: Tekniska verkens elmontörer ute i fält hela natten

Knorran i Katrineholm
Pressmeddelande
30 januari 2022 11:29
På söndag förmiddag saknar cirka 100 hushåll i Linköping och 300 hushåll i Katrineholm ström. Tekniska verken har under natten jobbat med att koppla om elnätet så att så få som möjligt ska drabbas. Arbetet med att få tillbaka strömmen fortsätter under dagen.

- Ofta är elnätet byggt så att vi kan skicka spänningen via flera olika vägar. Om den ordinarie ledningen havererar, kopplar vi alltså om till en annan väg så att vi kan behålla strömmen. Vissa omkopplingar kan vi göra från vår driftcentral i Linköping men vissa måste vi göra ute i fält. Våra medarbetare har jobbat med omkopplingar hela natten, säger Anders Holmgren, driftschef på Tekniska verken.

Det blåser fortfarande kraftigt både i Östergötland och Sörmland, vilket försvårar och fördröjer felavhjälpningen.

- Vi gör allt vi kan och vi har ett mycket bra teamwork, men vi får in nya fel i samma takt som de som vi åtgärdar. Och säkerheten för våra montörer ute i fält är det absolut viktigaste: det är farligt ute i skogen när det stormar även om vi alltid jobbar två och två, säger Anders Holmgren.

Anders Holmgren berättar att Tekniska verken har skickat resurser från Linköping till Katrineholm.

Han beräknar att både montörerna på fält och teknikerna på driftcentralen kommer att fortsätta arbetet med att avhjälpa felen under hela söndagen och även under kvällen.

För mer information, kontakta Anders Holmgren på telefon 013 30 86 88 eller Tekniska verkens pressjour på telefon 013 20 91 40