Så återvinner du julen lätt och rätt

Pressmeddelande
22 december 2021 06:30
Inför julfirandet har Tekniska verken tagit fram fyra sorteringslistor för julens avfall. Det är en användarvänlig guide över hur vi bäst tar tillvara resterna från julbordet, julklapparna, julpyntet och nyårsfirandet.

Listorna hjälper dig att lägga rätt sak i rätt behållare, alltifrån olika sillburkar till trasiga julgranskulor och matrester i gröna påsen.

- I den cirkulära ekonomin behåller vi resurserna istället för att låta dem bli avfall. Det bästa är om vi kan minska orsaken till att avfallet uppstår, det vill säga minska vår konsumtion. Kring jul handlar det till exempel om att inte köpa massa onödiga nyproducerade julklappar  från andra sidan jordklotet, eller att köpa mat som vi inte äter upp, säger Johan Borg, avdelningschef för hushållsavfall på Tekniska verken.   

- Men hur vi än försöker minimera vårt avfall, blir det ändå en hel del för de flesta julfirare. Och då är Tekniska verkens nya sorteringslistor ett stöd. Enkla att nå via webben eller sätta upp på kylskåpsdörren, fortsätter Johan Borg.  

Du hittar julens sorteringslistor här.   

För mer information och tips om återvinning, kontakta gärna:
Johan Borg, avdelningschef hushållsavfall
013 20 81 19
johan.borg@tekniskaverken.se