Stark början på årets första tertial

Pressmeddelande
03 juni 2021 07:00
Det ekonomiska året har börjat bra för Tekniska verken-koncernen. Resultatet efter finansiella poster från januari till april 2021 uppgick till 396 miljoner kronor, jämfört med 286 miljoner kronor motsvarande period förra året. Resultatet påverkas bland annat av att årets första månader varit kallare än samma period förra året med ökad fjärrvärmeförsäljning som följd, men även med betydligt högre priser på el.

Resultatet för det första tertialet ökar med 110 miljoner kronor jämfört med samma period 2020, vilket beror både på ökade el- och fjärrvärmeleveranser samt högre elpriser. Vindkraftsparken i Sunne som varit igång sedan midsommar 2020 börjar också ge effekt.

- Vi är glada att koncernens resultat för perioden är klart mycket starkare i år än förra året, och förklaringen är i huvudsak att de yttre faktorerna temperatur och elpriser varit motsatta jämfört med föregående år. Resultatmässigt är årets första tertial viktigt, vårt resultat är säsongsbetonat och första tertialet ligger mycket till grund för resterande del av året. I övrigt fortsätter vi vår strategiska satsning och bygger ytterligare vindkraft i Sunne, investerar i utbyggnaden av bredband på Linköpings landsbygd och fortsätter vårt arbete med att byta ut våra elmätare. Vi fortsätter också att investera i fossilfria alternativ och bygger just nu en stor ackumulator i Lambohov. Tekniska verken har under tertialet investerat i fler aktier i Bixia och gjort en utdelning till ägaren Linköpings Stadshus AB, säger Niclas Petersen, ekonomi- och finansdirektör på Tekniska verken i Linköping.

För mer information kontakta gärna:
Niclas Petersen, ekonomi- och finansdirektör, Tekniska verken i Linköping AB (publ)
013-20 92 71
Niclas.Petersen@tekniskaverken.se