Rundabordssamtal med Storbritanniens ambassadör

Pressmeddelande
11 februari 2019 21:01
Tekniska verkens vd Charlotta Sund deltar i morgon, tisdag den 12 februari, i ett rundabordssamtal med bland andra Storbritanniens ambassadör i Sverige, David Cairns.

Företrädare från länets stora företag och organisationer har bjudits in av Östsvenska Handelskammaren och Länsstyrelsen i Östergötland till rundabordssamtal i Norrköping, där Storbritanniens ambassadör i Sverige, David Cairns, presenterar sin framtidsspaning med fokus på handelsutbytet mellan våra länder och effekter av det högaktuella Brexit. Med eller utan avtal lämnar UK den europeiska unionen den 29 mars, vilket ofrånkomligen får konsekvenser för såväl tillverkande industrier som exporterande tjänsteföretag.

- Det ska bli spännande att få träffa Storbritanniens ambassadör och diskutera frågor som rör handeln mellan våra länder. Storbritannien exporterar avfall till Tekniska verken i Linköping, och det är viktigt för oss att få veta vad som händer när Brexit träder i kraft, säger Charlotta Sund, vd för Tekniska verken i Linköping.

Under rundabordssamtalet får de inbjudna möjligheten att tillsammans diskutera de nya förutsättningarna för länets näringsliv och för regionens arbetsmarknad.

Plats: Kammarforum, Dalsgatan 13, Norrköping

Mer information om hållpunkter, kontakter m m finns hos Länsstyrelsen


           

 

Lana Brunell
Pressansvarig