Varför välja fjärrvärme?

Fjärrvärme är ett enkelt och klimatsmart sätt att få både värme och varmvatten. Tekniska verken erbjuder lokalproducerad fjärrvärme till dig som bor i Linköping, Katrineholm, Skärblacka och Kimstad, Kisa, Borensberg och Åtvidaberg.

Värm upp ditt hus med energi som redan finns. Varför producera ny energi när vi kan ta tillvara på befintlig energi som annars skulle gå till spillo? Fjärrvärme är ett resurseffektivt sätt att värma upp ditt hus på, eftersom värmen genereras när vi tar hand om bland annat skogsrester och avfall. 

Istället för att låta energin gå förlorad, återvinner vi den för att värma upp hem och företag. Smart och resurseffektivt! 50 procent av de svenska hushållen har redan fjärrvärme idag och du kan också få det. 

Fördelarna med fjärrvärme:

  • Enkelt, bekvämt och prisvärt
  • Resurseffektivt - tar tillvara energi som annars skulle gått till spillo
  • Driftsäkert, tyst och minimalt underhåll
  • Jämn och behaglig inomhustemperatur 
  • Tillgång till värme och varmvatten när du behöver det
  • Möjlighet att även använda till golvvärme eller för att värma poolen.

Förutom att du bidrar till miljönytta får du en driftsäker, tyst och prisvärd uppvärmning som ger en behaglig inomhustemperatur och tillgång till varmvatten när du behöver det.

Så kommer värmen hem till dig

Enkelt förklarat skickar vi ut hett vatten i fjärrvärmenätet, som snabbt värmer upp element och kranvatten hos alla som är anslutna. Istället för att var och en har sin egen uppvärmningskälla, erbjuder vi en stor gemensam. Resurseffektivare än så blir det inte.

Allt du behöver för att ta emot värmen är en fjärrvärmecentral. Fjärrvärmecentralen har en förväntad livslängd på 20-30 år och kräver minimalt med underhåll. Du kan också välja att lägga till ett serviceavtal. Då kommer vi hem till dig vartannat år och ser till att allt fungerar som det ska.

Så mycket kostar fjärrvärme

När du installerar fjärrvärme betalar du en engångskostnad för anslutningen. Därefter betalar du en fast årsavgift och en rörlig avgift för din användning. Kostnaden skiljer sig lite beroende på var du bor och hur mycket värme du använder under året.

Prisexempel

Total kostnad/år Fast kostnad (årsavgift) Rörlig kostnad (energipris)
16 789 kr 6 000 kr 10 789 kr

Exemplet visar årskostnaden för en genomsnittsvilla i Linköping som använder 20 000 kWh per år (vinteranvändning ca 9 000 kWh).

Vill du installera fjärrvärme?

Börja med att fylla i en intresseanmälan så kontaktar någon av våra experter dig med ett kostnadsförslag. När du har bestämt dig bokar vi ett hembesök där vi går igenom det praktiska. Detta händer efter din intresseanmälan.

Intresseanmälan fjärrvärme

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
När skulle du vilja ansluta dig till fjärrvärmenätet? *

Om du önskar en kalkyl på kostnaden för att ansluta fjärrvärme vänligen fyll i uppgifterna nedan.

Tekniska verken förbehåller sig rätten att tacka nej till anslutning i de fall fastigheten ligger för långt ifrån vår huvudledning eller att andra omständigheter finns, exempelvis hinder mellan tomt och fjärrvärmeledning såsom berg, järnväg eller dylikt.
Samtycke till insamling av personuppgifter *

 

Hjälpte denna information dig? Nej