Varför välja fjärrvärme?

Fjärrvärme är ett enkelt och smidigt sätt att få både värme och varmvatten. Mer än hälften av alla bostäder och lokaler i Sverige värms redan idag med fjärrvärme.

När du väljer fjärrvärme är du med och gör skillnad för miljön. Fjärrvärme bidrar till minskade koldioxidutsläpp genom att ta tillvara på resurser som annars skulle gått till spillo. Det är också ett enkelt, tryggt, bekvämt och resurseffektivt uppvärmningsalternativ för dig och ditt hus.

Fler fördelar med fjärrvärme:

Under 2018 hjälpte alla fjärrvärmekunder i Linköping till att minska klimatpåverkande utsläpp som motsvarar bidraget från 701 fotbollsplaner täckta med solcellspaneler.

Under 2018 hjälpte alla fjärrvärmekunder i Linköping till att minska klimatpåverkande utsläpp som motsvarar bidraget från 701 fotbollsplaner täckta med solcellspaneler.

  • Du får ett skönt inomhusklimat, oavsett hur kallt det är ute.
  • Du har alltid tillgång till värme och varmvatten.
  • Fjärrvärmecentralen tar väldigt lite plats och du slipper bullrande ljud. 
  • Fjärrvärme minskar utsläpp och bidrar till renare luft i samhället.

Så fungerar fjärrvärme

En av de stora fördelarna med fjärrvärme är att det är en trygg och enkel värmelösning, fjärrvärmen sköter sig själv. Vi på Tekniska verken producerar värmen i våra kraft- och värmeverk genom att elda framförallt sopor och träflis. Därefter transporterar vi värmen till dig genom fjärrvärmenätet under marken.

Fjärrvärmen byggdes till en början för att få renare luft i städerna. Genom att elda i en central panna istället för många små så är luften renare och utsläppen betydligt lägre i städer. Nu när man bytt ut det fossila mot förnybart och återvunnet så har utsläppen minskat ännu mer.

Är du intresserad av att installera fjärrvärme?

Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss.

Intresseanmälan fjärrvärme

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
När skulle du vilja ansluta dig till fjärrvärmenätet? *

Om du önskar en kalkyl på kostnaden för att ansluta fjärrvärme vänligen fyll i uppgifterna nedan.

Tekniska verken förbehåller sig rätten att tacka nej till anslutning i de fall fastigheten ligger för långt ifrån vår huvudledning eller att andra omständigheter finns, exempelvis hinder mellan tomt och fjärrvärmeledning såsom berg, järnväg eller dylikt.
Samtycke till insamling av personuppgifter *
Hjälpte denna information dig? Nej