"Fjärrvärmen har varit helt lysande"

Sedan 90-talet har Hans Halvarsson och hans familj drivit den välbesökta butiken Jürss Spel & Tobak Katrineholm. I butiken sprider han och familjen värme till Katrineholmsborna, men i Hans egna hem är det vi som bidrar med den varma känslan.

Hans Halvarsson framför skylt

Svårt att skiljas från den lilla butiken

I nästan 30 år har Hans Halvarsson gått till sin lilla spel- och tobaksbutik med ett leende på läpparna. Trots att han har nått pensionsåldern och barnen har tagit över, har han inte kunnat lämna kunderna än.

– Är det en dag jag inte kommer hit så saknar jag det faktiskt, säger Hans Halvarsson.

15 år med fjärrvärme

Trots att Hans Halvarsson spenderar mycket tid i sitt andra hem, den lilla tobaksbutiken, är det lika viktigt med värmen hemma. Det får han från fjärrvärme som produceras lokalt, dygnet runt, i Tekniska verkens kraftvärmeverk i Katrineholm.

Hans installerade fjärrvärme i sin tvåplansvilla för 15 år sen, för att slippa den ojämna värmen som den gamla elpannan gav.

– Fjärrvärmen har varit helt lysande! Jämn och fin värme, säger han.

Varför valde du fjärrvärme?

– Det var nog ett bra introkontrakt som gjorde att jag signade upp på fjärrvärme. Jag kände till det sen tidigare och kollade inga andra alternativ när det var dags för ledningarna att dras. Jag hoppade på det direkt! Många grannar hoppade på samtidigt. De som inte gjorde det då, har gjort det nu.

Och priset då?

– Många kan nog reagera på priset, men inte jag, det är värt den pengen. Det är enkelt, smidigt och kräver inget underhåll. Det är så driftsäkert. Så jag tycker absolut fjärrvärmen har levt upp till förväntningarna. Jag har inte behövt jaga andra alternativ eller ens övervägt det.