Hitta värmeläckage i din fastighet med termisk 3D-modell

Behöver du energieffektivisera din fastighet? Tack vare ny teknik som hjälper dig att upptäcka värmeläckage som du inte visste fanns, kan du spara både energi och pengar.

Tillsammans med Spotscale erbjuder vi en unik tjänst som hjälper dig att identifiera värmeläckage i din fastighet. Med hjälp av bilder från termisk drönarfotografering bygger Spotscale upp en högupplöst 3D-modell av din byggnad. Du kan enkelt analysera modellen för att hitta dolda fel, köldbryggor eller värmeläckage, så att du kan planera åtgärder för energieffektivisering.

Fördelarna med termisk drönarinspektion

Värmefotografering (termografering) av fastigheter är inget nytt. Ofta används en handhållen värmekamera där någon går runt och skannar av olika delar av fastigheten. Genom att använda drönare istället blir inspektionen både mer noggrann, tidseffektiv och kan göras från helt nya perspektiv. Idag är Spotscale den enda aktören på marknaden som erbjuder tredimensionell termisk kartläggning, som dessutom kan göras på stora byggnader.

Du får tillgång till en högupplöst 3D-modell av din fastighet

3D-modellen blir en digital kopia av din fastighet som du själv kan analysera via en molnbaserad plattform. Förutom att hitta värmeläckage, kan du använda modellen för att hitta andra brister i din fastighet. Du kan även mäta ytor eller placera ut olika objekt, till exempel solpaneler, för att planera inför framtida hållbara investeringar.

Riksbyggens 5000 hyreslägenheter har fått digitala tvillingar

Spotscale har hjälpt Riksbyggen att att återskapa 600 huskroppar i 3D, som de kommer använda för planering av underhåll, renovering, reparationer och framtida investeringar. Läs mer om projektet.

Så går det till

Första steget är en termisk drönarfotografering. Du kan antingen anlita en egen drönarfotograf eller köpa tjänsten via Spotscale. Efter det processas bilderna och sätts ihop till en 3D-modell som laddas upp på en plattform. Du kommer enkelt åt plattformen via din webbläsare. I startkostnaden ingår ett års användning och därefter får du betala en årlig avgift.

Dettta kan du göra i verktyget 

  • Zooma in och inspektera din fastighet med hög upplösning.
  • Använda termolager (värmekarta) för att upptäcka och markera var du behöver genomföra energieffektiviseringar.
  • Möjlighet att koppla byggnaden mot underhållssystem så att du ser var olika händelser har inträffat och kommer att inträffa.
  • Du kan enkelt skapa anteckningar på byggnaden och skicka till kollegor för att märka ut en viss plats eller händelse.

Vad kostar det?

Kostnaden för tjänsten beror på storleken på din fastighet, upplösning på modellen och hur många år du vill använda plattformen. Tillsammans med Spotscale tar vi fram en offert utifrån dina behov och önskemål.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om tjänsten och kopplar ihop dig med vår samarbetspartner Spotscale.

Jag vill bli kontaktad

Hjälpte denna information dig? Nej