Tekniska verkens app för avfall

Med hjälp av vår app får du bland annat koll på när soptunnan ska ställas ut. Du kan också se statistik över hur mycket avfall du slänger jämfört med snittet i Linköping, göra beställningar och felanmälningar.

Appen är främst till för dig som är villakund i Linköping och har egen soptunna. Men den kan också användas av alla privatkunder i Linköping för att hitta närmsta återvinningscentral, trädgårdsavfallstipp eller Elvinn-station.

Ladda ner appen

Appen hämtar du i App Store eller Google Play. För att använda appen använder du samma inloggning som till Mina sidor.

Vad kan jag göra i appen?

Få koll på hämtningsdag

I appen kan du se dina kommande hämtningar för bland annat mat- och restavfall och trädgårdstunna. Du kan också ställa in påminnelser för när det är dags att ställa ut din soptunna.

Statistik över hur mycket sopor du slänger

Du får enkelt en överblick över hur mycket du slänger per kvartal. Du kan jämföra med tidigare perioder, år eller med genomsnittet i Linköping. Du får också en prognos för hur mycket du kommer slänga under året och en beräknad ökning eller minskning i procent.

Se var du kan återvinna

Med hjälp av en karta i appen kan du enkelt se vilken återvinningscentral, Elvinn-station eller trädgårdsavfallstipp som finns närmast dig och vilka öppettider som gäller.

Letar du efter en återvinningsstation?

Alla återvinningsstationer ägs och drivs av Förpackningsinsamlingen (FTI). Läs om återvinningsstationer på FTI:s webbplats.

Gör beställning och felanmälan

Du kan beställa:

  • extra hämtning
  • kärltvätt
  • trädgårdstunna
  • ny kärlstorlek.

Du kan felanmäla:

  • trasigt kärl
  • utebliven hämtning.

Gör din beställning direkt på webben