E-faktura

Genom att välja e-faktura väljer du inte bara ett mer miljövänligt alternativ. Du väljer samtidigt ett smartare, enklare och betydligt snabbare sätt för dig att betala dina räkningar. Ett sätt som också sparar din tid och din energi. 

Pappersfakturor tar stora resurser i anspråk. Inte nog med att administration, hantering och porto kostar, det går också åt massor av energi att tillverka, transportera, trycka och distribuera fakturorna till hushållen. Som i sin tur ska källsortera pappret och frakta till återvinningen. Och så börjar allt om igen. Helt i onödan.

Vad är e-faktura?

E-faktura är ett system för elektroniska fakturor som används av allt fler företag. E-fakturan skickas ut elektroniskt och presenteras i din internetbank. Efter ditt godkännande betalas den automatiskt på förfallodagen. Man kan säga att e-fakturan är ett vilande betalningsuppdrag i en bank, till skillnad från autogiro som är en fullmakt att dra pengar från ett konto. E-fakturorna lagras i tio år hos Tekniska verken och på Mina Sidor, som du når genom att logga in på tekniskaverken.se, kan du när som helst kolla dina betalningar cirka två år tillbaka.

Så här gör du

Att ansluta sig tar bara några minuter. Hur det går till att ansluta sig kan skilja sig mellan olika banker, men i stora drag gör du så här:

  1. Ta fram din faktura och logga in på din internetbank.
  2. Sök information om e-faktura, den brukar finnas under ”betalafunktionerna”,
    och välj ”Tekniska verken” så kommer du till vår anslutningssida för e-faktura.
  3. Följ sedan de enkla instruktionerna. Du behöver bara kundnummer och
    personnummer.
  4. Klart! Nu får du en bekräftelse på mejl och sedan är du igång.

Tips!
Vill du göra det ännu enklare, ansök om autogiro också. Då får du fakturan digitalt och sedan dras pengarna automatiskt på ditt konto på förfallodagen.

Hjälpte denna information dig? Nej