Om fjärrvärme för företag

Med fjärrvärme från Tekniska verken får du en enkel och bekymmerslös uppvärmning. Är du intresserad av att ansluta ditt företags fastighet till fjärrvärme? Kontakta oss så ser vi över dina förutsättningar för att använda fjärrvärme.

Kostnaden för att ansluta din fastighet till fjärrvärme beror på hur mycket energi och hur stor effekt fastigheten kräver, samt hur lång ledningen blir från gatan och in till huset. Du betalar sedan för den energi samt effekt som fastigheten behöver. Vår prislista är uppbyggd så att det ska märkas på kostnaderna om du gör åtgärder för att effektivisera din fastighet. 

För att värma en fastighet med fjärrvärme behövs en anslutning mellan fastigheten och fjärrvärmenätet i gatan, samt en fjärrvärmecentral inne i huset. Vi kan erbjuda en helhetslösning med både anslutning och installation av fjärrvärmecentral. Du kan också välja att köpa och installera fjärrvärmecentralen med hjälp av en annan installatör. Det viktiga är att installatören har kunskap om fjärrvärmecentraler och de krav som finns så att du får en säker och väl fungerande central.

Leveranstid

Leveranstiden varierar från fall till fall, men vi försöker alltid tillgodose ditt önskemål. Tiden varierar bland annat beroende på årstid och möjlighet att gräva samt tiden för att få olika typer av tillstånd som till exempel för arkeologi. För att ha största möjlighet att ansluta efter önskemål är det viktigt att du kontaktar oss så tidigt som möjligt. Räkna med att det tar åtminstone två månader innan din fastighet blir ansluten till fjärrvärme från att du kontaktar oss.

Kontakta oss för offert och personligt besök

Goda råd kostar inget. Boka gärna ett möte med oss för att få en genomgång av vår prismodell och hur du kan minska dina uppvärmningskostnader.

Så kan du påverka dina fjärrvärmekostnader. 

Kontakta oss för mer information

Emil Berggren
Produktspecialist
Fjärrvärmetjänster

Service och rådgivning

Kontakta oss om du har några frågor kring din uppvärmning. Vi hjälper dig med jämförelser av olika uppvärmningssystem, avtal, priser, energianvändning och mätning.

Om din fjärrvärmecentral börjar bli gammal och du funderar på om den behöver bytas ut hjälper vi dig med rådgivning kring detta. Om det visar sig att ett byte är aktuellt så lämnar vi en offert på bytet.

Funktionsavtal för fjärrvärme

För att få en tryggare tillvaro kan du teckna ett funktionsavtal gällande fjärrvärmecentralen. Avtalet innebär att vi varje år går igenom fjärrvärmecentralen samt rapporterar om något är trasigt eller inte fungerar som det ska. På så vis blir det lättare att planera in eventuella åtgärder.

Teckna funktionsavtal för din fjärrvärme.

 

Hjälpte denna information dig? Nej