Hämtning av farligt avfall

Har du inte möjlighet att åka med ditt farliga avfall till återvinningscentralen? Vi hämtar det åt dig.

En tjänst för dig i Linköping

Vad är farligt avfall?

Vanliga saker som du har i ditt hem, som rester av målarfärg, nagellack, insektsmedel, mobiltelefoner, trasiga glödlampor eller kasserade batterier, är alla exempel på farligt avfall. Farligt avfall kan innehålla bly, kvicksilver, kadmium eller andra giftiga ämnen.

Farligt avfall ska lämnas på någon av våra återvinningscentraler i Linköping och om du har mindre mängd farligt avfall, som glödlampor eller batterier, kan du lämna det till Elvinn. Om du själv inte kan ta dig till en återvinningscentral kan vi hämta ditt farliga avfall åt dig. Tjänsten kostar inget extra och hämtning kan beställas upp till fyra gånger per år, en går per kvartal.

När hämtas avfallet?

Under året har vi hämtningsturer vecka 9, 19, 39 och 49. Turerna planeras utifrån inkomna beställningar och hämtningen sker dagtid från måndag till torsdag. Vi meddelar dig vilken dag vi kommer och hämtar ditt avfall i samband med din beställning. Du behöver vara hemma och lämna över avfallet personligen till vår chauffören.

Förpacka farligt avfall ordentligt

Om du kan så ska ditt farliga avfall lämnas i sin originalförpackning. Om inte så behöver du märka den aktuella förpackningen så att det tydligt framgår vad den innehåller.

Beställ hämtning av farligt avfall

Ring till oss för att beställa hämtning. Vi har öppet vardagar 08.00-16.00, med lunchstängt 12.00-13.00. Beställning kan göras fram till och med onsdagen veckan före aktuell hämtningsvecka. Vid beställning behöver vi veta vad du vill få hämtat och ungefär hur mycket det är.

Tel: 013-20 90 40

Hämtning av farligt avfall

Har du inte möjlighet att åka med ditt farliga avfall till återvinningscentralen? Vi hämtar det åt dig.