Hämtning hemma hos dig

Vi erbjuder dig som bor i villa hämtning av komposterbart trädgårdsavfall i kärl. Ett enkelt och smidigt sätt att bli av med det du rensat bort i trädgården!

Tjänsten vänder sig till dig som bor i Linköpings tätort, tätorterna Ljungsbro, Berg, Vikingstad, Ekängen, Linghem, Malmslätt och Sturefors.

Trädgårdsavfallet hämtas i ett 190 liters kärl som töms varannan vecka under trädgårdssäsongen. Vi ser till att kärlet kommer på plats hos dig.

Det här är trädgårdsavfall

I kärlet kan du smidigt lägga sådant avfall som lämpar sig för kompostering såsom gräsklipp, löv, mossa, ogräs, fallfrukt, skörderester, grönsaksblast, häckklipp och nedklippta buskar.

Hämtningsperiod

Trädgårdsavfallet hämtas varannan vecka under trädgårdssäsongen, udda veckor 15-47 och jämna veckor 16-48. Vill du veta när ditt trädgårdskärl töms? Fyll i din adress så hittar du din hämtningsdag. 

När hämtas soporna?

Fyll i din adress här

Så här går det till

Viktigt! På hämtningsdagen, från kl. 06.00 på morgonen, ska kärlet vara framställt vid tomtgränsen eller på annan överenskommen plats när förutsättningarna är sådana att sopbilen inte kan komma fram på ett lämpligt sätt.

Du behåller kärlet på din fastighet under vintern och ställer fram det för tömning igen när hämtningsturerna startar på våren. 

Vad räknas inte som trädgårdsavfall?

Jord (förutom det som är kvar på rötterna), matavfall (tex potatisskal och salladsrester), sten, sand och grus får inte läggas i kärlet. Stubbar, stammar och grenar hör inte heller hemma i kärlet utan lämnas på återvinningsscentralen.

Pris

Här hittar du prisinformation.  

Beställning

Du kan beställa en trädgårdstunna här, via vår App, genom att skicka e-post till
kundservice@tekniskaverken.se eller ring oss på telefon 0771-25 26 27 under kontorstid, 08.00-17.00.

Hjälpte denna information dig? Nej