Återvinningscentraler i Linköping och Katrineholm

På återvinningscentralerna kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Vet du inte riktigt hur du ska sortera på plats, finns det alltid personal som kan hjälpa dig till rätta. Fråga oss gärna.

Karta och dagens öppettider

Klicka på återvinningscentralen du vill besöka för att se hela veckans öppettider. 

Hitta hit

Återvinningscentral Idag

Söndagsöppet

Linköping

I april, maj och oktober har vi söndagöppet på återvinningscentralerna Malmen, Ullstämma och Gärstad i Linköping, oavsett om det är en röd dag eller inte. Välkommen mellan klockan 9-16.

Katrineholm

Vi har söndagsöppet på Vika återvinningscentral 3 april–25 september kl 09.00–13.00, med undantag för påskdagen, första maj och pingstdagen.

Avvikande öppettider under helgdagar 

Öppet även på Trettondagsafton, Påskafton, Valborgsmässoafton och Pingstafton om dagen infaller på en vardag eller lördag. Stängt övriga aftnar och röda dagar. 

Nytt skyltsystem

Vi på Tekniska verken byter skyltsystem på återvinningscentralerna juni 2022. De nya skyltarna ingår i ett gemensamt nordiskt skyltsystem för avfallssortering. Tack vare dem kommer det att bli enklare för dig att sortera rätt så att vi tillsammans kan öka mängden material som går till återvinning och återbruk.

Enklare att sortera avfallet

Skyltsystemet startades upp i Danmark 2017 och har sedan dess anpassats och översatts i de övriga nordiska länderna. Tidigare har det inte funnits något gemensamt skyltsystem för avfall i Sverige. I dagsläget finns de nya skyltarna på plats hos flera kommuner runtom i Sverige, med det gemensamma målet att minimera avfall till förbränning och göra sorteringen enklare och bättre. Målet är att samma symboler för olika sorters avfall kommer att finnas på både förpackningar, sopkärl, återvinningsstationer och återvinningscentraler.

Läs mer om det nordiska skyltsystemet på Avfall Sveriges webbplats. 

Vem får besöka återvinningscentralerna?

Till återvinningscentralerna är privatpersoner välkomna att lämna sitt eget grovavfall med bil och släp, mindre pick-up, skåpbil eller lätt lastbil upp till 3 500 kg. Traktorer och lastbilar är ej tillåtna. Ditt besök kostar ingenting extra, du har redan betalat genom ditt abonnemang för sophämtning.

Återvinning för företag

Företag och andra verksamheter är välkomna till alla våra anläggningar mot en kostnad.

Lämna hushållsavfall som privatperson med företagsregistrerad bil

Om du som privatperson vill besöka en återvinningscentral med en företagsregistrerad lätt lastbil behöver du föranmäla ditt besök senast 24 timmar innnan besöket.
Du anmäler besöket här

Lämna till återbruk

Nu finns det återbrukshallar på alla våra återvinningscentraler i Linköping. Här kan du lämna in saker du inte längre vill ha eller behöver. Sakerna hämtas sen av hjälporganisationerna Myrorna, Hjärta till hjärta, Stadsmissionen och Återvinningen som säljer de vidare i sina butiker. Mer om våra återbrukshallar.

Express-panta på Malmen och Ullstämma

Med storpantarautomaten Pantamera Express tömmer du enkelt hela säckar med både burkar och PET-flaskor i ett fack. Automaten räknar och sorterar panten på ett par minuter, därefter kan du välja att få dina pengar utbetalda till ditt PayPal-konto, via ClearOns betalcheckar som du kan handla för i din mataffär – eller att skänka panten till välgörande ändamål.

Automater finns på Malmen och Ullstämma återvinningscentraler

Du kan expresspanta på två av våra återvinningscentraler i Linköping, på Malmen och Ullstämma. Pantamera Express är ett samarbete mellan Tekniska verken och Returpack/Pantamera och förhoppningen är att automaterna ska få Linköpingsborna att panta mera.

Hjälpte denna information dig? Nej