Återvinningscentraler i Linköping och Katrineholm

På återvinningscentralerna kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Vet du inte riktigt hur du ska sortera på plats, finns det alltid personal som kan hjälpa dig till rätta. Fråga oss gärna.

Information kopplat till coronaviruset

Besök inte våra återvinningscentraler om du inte måste

För att minska smittspridningen av covid-19 reglerar hur många som får vara inne på anläggningen samtidigt. Det kan leda till köer och att du som besöker oss får vänta. Vi uppmanar dig att bara komma om det är nödvändigt och om möjligt besöka oss på vardagar för att minska besökstrycket på helgerna.

Om du besöker våra återvinningscentraler

  • Om du känner förkylnings- eller influensasymtom ska du stanna hemma och besöka våra återvinningscentraler först när du är frisk igen.
  • Visa omtanke om andra och håll avstånd till besökare och vår personal.
  • Låt gärna barnen stanna kvar i bilen.

Karta och dagens öppettider

Klicka på återvinningscentralen du vill besöka för att se hela veckans öppettider. 

Hitta hit

Återvinningscentral Idag

Söndagsöppet i Linköping

I april, maj och oktober har vi söndagöppet på återvinningscentralerna Malmen, Ullstämma och Gärstad i Linköping. Välkommen mellan klockan 9-16. 

Avvikande öppettider under helgdagar 

Öppet även på Trettondagsafton, Påskafton, Valborgsmässoafton och Pingstafton om dagen infaller på en vardag eller lördag. Stängt övriga aftnar och röda dagar. 

Vem får besöka återvinningscentralerna?

Till återvinningscentralerna är privatpersoner välkomna att lämna sitt eget grovavfall med bil och släp, mindre pick-up, skåpbil eller lätt lastbil upp till 3 500 kg. Traktorer och lastbilar är ej tillåtna. Ditt besök kostar ingenting extra, du har redan betalat genom ditt abonnemang för sophämtning.

Återvinning för företag

Företag och andra verksamheter är välkomna till Gärstad återvinningscentral och avfallsanläggning i Linköping eller Vika avfallsanläggning i Katrineholm. Ni betalar för varje besök. 

Lämna till återbruk

Nu finns det återbrukshallar på alla våra återvinningscentraler i Linköping. Här kan du lämna in saker du inte längre vill ha eller behöver. Sakerna hämtas sen av hjälporganisationerna Myrorna, Hjärta till hjärta, Stadsmissionen och Återvinningen som säljer de vidare i sina butiker. Mer om våra återbrukshallar.

Express-panta på Malmen och Ullstämma

Med storpantarautomaten Pantamera Express tömmer du enkelt hela säckar med både burkar och PET-flaskor i ett fack. Automaten räknar och sorterar panten på ett par minuter, därefter kan du välja att få dina pengar utbetalda till ditt PayPal-konto, via ClearOns betalcheckar som du kan handla för i din mataffär – eller att skänka panten till välgörande ändamål.

Automater finns på Malmen och Ullstämma återvinningscentraler

Du kan expresspanta på två av våra återvinningscentraler i Linköping, på Malmen och Ullstämma. Pantamera Express är ett samarbete mellan Tekniska verken och Returpack/Pantamera och förhoppningen är att automaterna ska få Linköpingsborna att panta mera.

Hjälpte denna information dig? Nej