Laddlösningar för elbilar

Linköping har med sin ambitiösa biogassatsning under många år jobbat för att minska andelen fossila bränslen inom transportsektorn. Nu kompletterar vi detta arbete med en satsning på publika elbilsladdare.

Målet är att erbjuda svenska elbilsförare marknadens bästa laddlösning för laddning i hemmet och laddmöjligheter på offentliga platser med smidiga betallösningar.

Tekniska verken är delägare i CLEVER Sverige AB för att främja utbyggnaden av laddinfrastrukturen, något som är i linje med ägardirektiven. CLEVER Sverige gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

Storsatsning gör Linköping till elbilsstad

Tekniska verken har tillsammans med Sankt Kors Fastigheter /Dukaten Parkering installerat 200 laddplatser runt om i Linköping. Satsningen har delfinansieras av Klimatklivet, som är Naturvårdsverkets program för stöd till lokala klimatinvesteringar. I Dukatens app LinPark finns alla tillgängliga laddplatser. Utöver detta kommer Sankt Kors att investera i ytterligare cirka 100 laddplatser för förhyrda platser vilket förstärker den totala laddkapaciteten i Linköping ytterligare. 

Intresserad av laddlösningar till företaget eller hemmet?

Med CLEVERs laddlösningar får du enkel och säker laddning på din arbetsplats, vid din fastighet eller hemma hos dig. Vi på Tekniska verken hjälper dig att hitta den optimala lösningen för dina behov. 
Läs mer här.

Ladda med laddkort i CLEVERs publika nätverk

Ska du ladda din elbil i CLEVERs publika nätverk beställer du ett abonnemangskort av CLEVER. I Linköping kan även köpa ett laddkort hos Dukaten på Nygatan 3 . Till Clevers abonnemang.

Hjälpte denna information dig? Nej