Laddlösningar för elbilar

Linköping har med sin ambitiösa biogassatsning under många år jobbat för att minska andelen fossila bränslen inom transportsektorn. Nu kompletterar vi detta arbete med en satsning på publika elbilsladdare.

Målet är att erbjuda svenska elbilsförare marknadens bästa laddlösning för laddning i hemmet och laddmöjligheter på offentliga platser med smidiga betallösningar.

Tekniska verken är delägare i Mer för att främja utbyggnaden av laddinfrastrukturen, något som är i linje med ägardirektiven. Mer gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

Storsatsning gör Linköping till elbilsstad

Tekniska verken har tillsammans med Sankt Kors Fastigheter /Dukaten Parkering installerat 200 laddplatser runt om i Linköping. Satsningen har delfinansierats av Klimatklivet, som är Naturvårdsverkets program för stöd till lokala klimatinvesteringar. I Dukatens app LinPark finns alla tillgängliga laddplatser.  

Hjälpte denna information dig? Nej