Tekniska verkets vd Charlotta Sund utsedd till hedersdoktor vid Linköpings universitet

Foto: Crelle
Pressmeddelande
14 april 2023 12:06
Charlotta Sund, vd och koncernchef för Tekniska verken, blir teknologie hedersdoktor vid Linköpings Universitet (LiU). Skälet bakom utnämningen är bland annat hennes starka intresse för att etablera Linköping och Östergötland som världens mest resurseffektiva region.

– Jag är jätteglad och stolt över att bli teknologie hedersdoktor, det är en otroligt fin utmärkelse. Som tidigare student vid Linköpings Universitet känns det dessutom extra roligt. Samverkan med Linköpings Universitet är väldigt värdefull för oss och bidrar även till att nya steg kan tas i arbetet för världens mest resurseffektiva region. I detta är det också viktigt för mig att lyfta fram all den gedigna kompetens som finns inom Tekniska verken-koncernen – utan alla fantastiska medarbetare hade detta inte varit möjligt, säger Charlotta Sund, vd Tekniska verken.

 

Motivering från Linköpings Universitet:

"Charlotta Sund blir teknologie hedersdoktor för sitt engagemang i samverkan med universitetet och sitt starka intresse för att etablera Linköping och Östergötland som världens mest resurseffektiva region. Hon är vd och koncernchef för det kommunala bolaget Tekniska verken i Linköping och utbildad civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet. Under Charlotta Sunds ledning har Tekniska verken ytterligare tagit till sig forskningsresultat från LiU kring bland annat industriell symbios, biogas och tjänsteutveckling. Därmed bidrar hon till att forskning från Linköpings universitet skapar nytta för miljö, samhälle och regionens invånare."

Charlotta Sund promoveras vid den akademiska högtiden, som äger rum den 27 maj i Linköpings Konsert & Kongress. Vid samma tillfälle promoveras även Lennart Nordenfelt, seniorprofessor i hälso- och sjukvårdens teori och etik vid Marie Cederschiöld högskola som medicine hedersdoktor. De kommer också att hålla varsin hedersdoktorsföreläsning dit alla är välkomna.

Mer information om utnämningen

 

För ytterligare kommentarer kontakta gärna:

Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken i Linköping AB
Telefon: 013-30 86 50
E-post: charlotta.sund@tekniskaverken.se