Nya öppettider på Linköpings återvinningscentraler

Pressmeddelande
28 oktober 2022 05:00
Nu ökar Tekniska verken tillgängligheten till återvinningscentralerna genom att hålla öppet på söndagar året runt. Det blir även förlängda kvällstider på vardagar.

Från och med 1 november håller återvinningscentralerna öppet på söndagar mellan klockan 9 och 16. Och från och med 1 december får alla tre återvinningscentraler nya öppettider som innebär ökad tillgänglighet på kvällar.

Efterlängtat beslut

- Nu anpassar vi våra öppettider så att det blir enklare att få ihop vardagen. Vi vet att Linköpingsborna har önskemål om att kunna besöka oss på kvällar och på söndagar, säger Liselott Myrbråten, affärsområdeschef för Avfall och återvinning på Tekniska verken. 

- Det är klart att vi vill underlätta för människors avfallshantering eftersom det är en viktig del i att öka resurseffektivitet och cirkularitet. Vårt mål är att minska avfallsmängderna, att utveckla återvinningscentralerna för att vara tillgängliga samt att öka återvinningen och återbruk. Men det allra viktigaste som du som privatperson kan göra för klimatet är att tänka till en extra gång innan du kastar saker, fortsätter hon. 

Tidigare har återvinningscentralerna på Gärstad, Ullstämma och Malmen i Linköping haft söndagsöppet under april, maj och oktober för att underlätta trycket på besöken i samband med vår- och höststädningar samt större mängder trädgårdsavfall. Som ett led i att öka servicen gentemot hushållen i Linköping, erbjuder nu Tekniska verken en större valfrihet för besökare som ska lämna sitt grovavfall.

Nya öppettiderna från och med 1 december:

Gärstad:

Måndag-fredag 7-18
Lördag-söndag 9-16

Ullstämma-Malmen:
Måndag-onsdag 9-20
Torsdag-fredag 9-18
Lördag-söndag 9-16

För mer information, kontakta gärna Liselott Myrbråten, affärsområdeschef för Avfall och återvinning via telefon: 013 20 80 43 eller e-post: liselott.myrbraten@tekniskaverken.se