Systemtekniker - Kristoffer Holmén

För att vi ska kunna erbjuda våra kunder smarta och effektiva tjänster, är vår tekniska miljö en grundläggande förutsättning. Här kommer systemtekniker Kristoffer Holmén och hans kollegor på Systemteknik in i bilden. Tillsammans säkrar de en effektiv IT-infrastruktur för koncernens leveranser.

– Jag valde att ta chansen att börja på Tekniska verken för att det verkade var en IT-organisation som vill jobba framåt och bli bättre. Det tilltalar mig att jobba i en verksamhet som handhar samhällskritisk infrastruktur och jag lockades av möjligheten att få jobba med både IT och OT, säger Kristoffer.

Rollen som systemtekniker innebär att Kristoffer arbetar med drift av koncernens IT-infrastruktur, samt hanterar tekniska frågor om säkerhetsarbete, övervakning och upphandlingar. Inom ramen för rollen finns även möjlighet att arbeta med IT inom skilda miljöer. Det kan exempelvis vara kontors-, serverhalls- och industriell miljö.

– En given dag har ofta ett fokus men sett över lite tid så varierar uppgifterna och innehållet. Mitt arbete inkluderar både förväntad IT, olika typer av OT och innebär arbete över traditionella avdelningsgränser, berättar Kristoffer.

Själv tillhör han avdelningen Systemteknik, eller ZID som den internt kallas.

– ZID har en trevlig kultur där vi pratar om många olika ämnen och kan skämta. Alla visar varandra respekt, både gentemot personen och yrkesrollen, fortsätter han. 

Utanför jobbet ägnar Kristoffer en stor del av sin fritid åt konserter och konvent.

– Utöver ett flertal svenska blues- och rockartister är Alice Cooper en av de artister jag sätter främst. Jag fascineras mycket av likheter och olikheter mellan nutiden och dåtiden och särskilt de, i ovanligt hög grad, urbaniserade antika kulturerna.

Hjälpte denna information dig? Nej