Jobb och praktik för dig som student

Din energi behövs!

Vi samarbetar med skolor och universitet och tar kontinuerligt emot praktikanter, trainees, sommarjobbare och studenter som skriver examensarbete. Vi är övertygade om att du har mycket att bidra med till vår verksamhet samtidigt som vi har mycket att erbjuda dig. 

Praktik och examensarbete

Praktik och examensarbete är en viktig del i vår kompetensförsörjning och vi riktar oss särskilt till de som studerar inom utbildningar med koppling till vår verksamhet. Det handlar vanligtvis om yrken som drifttekniker, nätverkstekniker, anläggningsarbetare och olika former av ingenjörer. 

Sommarjobb och studentmedarbetare 

Varje år annonserar vi ut sommarjobb och jobb för studentmedarbetare inom olika delar av verksamheten. Hos oss pågår det ständigt spännande projekt och genom att erbjuda jobb vill vi inspirera dig till ett arbete inom energibranschen. 

Traineeprogram inom IT och utveckling 

I vårt traineeprogram får du möjlighet att kompetensutvecklas, samtidigt som du får se olika delar av verksamheten och skaffa dig en bred kunskap inom energisektorn. Programmet pågår under tio månader och under hela perioden får du lön. Traineeprogrammet har paus under 2024 och nästa ansökningsperiod förväntas bli våren 2025. 

Så ansöker du 

Vi annonserar ut lediga tjänster och examensjobb med redan satt frågeställningen bland våra lediga tjänster. Om det inte ligger uppe något som passar dig just kan du bevaka lediga tjänster

Från sommarjobb till fast anställning

Sofia Larsson fick sommarjobb som drifttekniker, fortsatte med en visstidsanställning och blev sedan fastanställd som anläggningsingenjör. Idag går Sofia vår interna utbildning Framtida ledare.

"Det är ingen dag som är den andra lik och jag jobbar med allt från olika miljöfrågor till kritiska reservdelar till tryckbärande anordningar, budgetarbete, olika underhåll och investeringsprojekt."
- Sofia