Lyft din belysning med konsultation och ljusdesign

Se möjligheterna med din belysning och gör din utomhusmiljö trygg och attraktiv. 

En tjänst för dig i Linköping

Få ut det bästa ljuset med hjälp av vår expertis 

Ljus är mer än bara belysning. Det skapar en trygg känsla och kan förändra hur en plats upplevs. Vill du göra din utomhusmiljö trygg och attraktiv? Då finns vi här för att hjälpa till. Vi hjälper till med allt från småjusteringar till en helt ny ljusdesign. 

Skräddarsytt efter dina behov

Välj själv bland våra erbjudanden eller skapa ett paket som är skräddarsytt för dig och dina behov. Allt från en enkel ljusvandring i mörker till att arbeta fram kompletta bygghandlingar – vi har något för alla behov. Om du vill spara energi finns våra experter som kan ge handfasta tips för hur du får en effektivare belysning. Utforska hur vi kan hjälpa dig för att få en ljusare och bättre utomhusmiljö.

Börja med en ljusvandring 

En ljusvandring är många gånger ett bra första steg. Vi börjar med en gemensam promenad för att se och lyfta fram unika möjligheter som din befintliga belysning har. Tillsammans  upptäcker vi hur du kan utveckla din utomhusmiljö och göra den attraktiv och trygg. En ljusvandring görs bäst i mörker.

Optimera din belysning med en förstudie

Med en förstudie identifierar vi förbättringsområden i din belysningsanläggning. Vi går tillsammans igenom din befintliga anläggning. Därefter ger vi dig konkreta förslag på hur den kan förbättras. Du får också en illustrerad karta som visar de föreslagna förbättringarna. Vi guidar dig i val av teknik, armatur och ljuskällor. Hela förstudien utvärderar anläggningen i både ljus och mörker. Vi kan också utföra provbelysning för att testa olika vinklar, höjder och platser för att garantera att du får det ljus som behövs. 

 

Planera och bygg med ett belysningsprogram

Ett belysningsprogram tar dig närmare en färdig och välplanerad belysningsanläggning. Programmet inkluderar allt som ingår i en förstudie, plus en fullständig specifikation. Den täcker allt från val av stolpar och armaturer till ljuskällor, komplett med monteringsanvisningar. Det ger dig alla handlingar som behövs för att kunna anlita en entreprenör.

Andra tjänster vi erbjuder

  • Energibesparande åtgärder. Med rätt teknik kan du sänka energianvändningen och spara pengar. Våra energiexperter hjälper dig i detta, allt från en första kontroll till en konkret handlingsplan och uppföljning.
  • Rambeskrivning. En rambeskrivning är en enklare typ av projektering. Den beskriver funktioner och tekniska ramar. Rambeskrivningen används sen som underlag för upphandling. Oftast ingår också provbelysning. Entreprenören kompletterar sen med detaljprojektering. 
  • Projektering. Med projektering hjälper vi dig att skapa kompletta bygghandlingar. Med det kan du och din entreprenör bygga en trygg och fungerande belysningsanläggning.
  • Konsultation. Våra belysningsexperter finns till för att ge dig stöd i ditt belysningsprojekt. 
  • Föredrag. Vi lär dig mer om bra utomhusbelysning med inspirerande föredrag.

Se möjligheterna med konsultation och ljusdesign