Färgskiftande utomhusbelysning

Med fjärrstyrd utomhusbelysning kan er utomhusmiljö bli både trygg och snygg. Ni blir en del av Linköpings ljuskalender som tillsammans uppmärksammar storhelger och event genom färgsprakande belysning.

Upplägget är enkelt. Vi kopplar upp er utomhusbelysning till vårt fjärrstyrda nät. Därifrån sköter vi sedan er ljussättning året om. Ljuset styrs av en förbestämd kalender som lyser upp alla uppkopplade platser i Linköping i samma färger, men kan också anpassas efter era önskemål.

Parkeringshus upplyst i olika färger.

Parkeringshus upplyst i olika färger.

Träd upplysta inför Melodifestivalen.

Träd upplysta inför Melodifestivalen.

Torg upplyst i olika färger.

Torg upplyst i olika färger.

Ljus som lyfter husfasad.

Ljus som lyfter husfasad.

Tornet upplyst inför jul.

Tornet upplyst inför jul.

Träd belysta inför jul.

Träd belysta inför jul.

Vem kan få färgskiftande utomhusbelysning?

Tjänsten riktar sig till företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter i Linköpingsområdet, som vill profilera sig själva eller sina områden. Det spelar ingen roll om det bara är ett träd eller ett helt torg som ska belysas. Ibland kan anläggningen behöva uppgraderas för att kunna fjärrstyras. Det kan vi hjälpa er med, eller så kontaktar ni en elinstallatör.

Så här går det till

  1. Vad ska ingå? Tillsammans med en ljusdesigner bestämmer ni vad som ska ljussättas. Vi kan koppla upp allt från innergårdar och fasader till skulpturer och träd. Här bestämmer ni också hur vardagsljuset ska se ut, det som är mellan storhelger och event. Vanligtvis har man olika vardagsljus på sommaren och vintern.
  2. Välj kalender. Välj vilka händelser ni vill lysa upp. Basnivån är att lysa upp storhelger (storhelgskalendern). Exempel är rött ljus på alla hjärtans dag, rött och grönt kring jul och färgsprakande effekter på nyår. Till det kan ni också välja eventstyrd belysning (eventkalendern), som till exempel lyser i rött, blått och vitt ljus när LHC spelar match eller rosa under oktober för att uppmärksamma Rosa bandet. 
    I kommunens ljuskalender finns alla storhelger och event listade. Där syns också vilka platser som redan är belysta.
  3. Välj ljussättningsnivå. När du beslutat vilka händelser ni vill ljussätta så bestämmer du ljussättningsnivån. I nivå Standard kommer dina armaturer att lysa enligt en fördefinierad ljusprogrammering, medan i nivå Extra ges det möjlighet att bestämma exakt hur dina armaturer ska lysa. Här finns utrymme för egna lösningar som passar just er utomhusbelysning och vår ljusdesigner hjälper gärna till med förslag.  
  4. Vi kopplar ihop. Klart! Vi kopplar upp anläggningen och sköter sen ljussättningen över året.

Pris

Priset baseras på hur många armaturer som ingår och om ni vill belysa både storhelger och event. Avtalen skrivs normalt på tre år (och produktens namn i avtal, villkor och prislistor är Färdigt ljus Fjärrstyrd RGB).

  • Startkostnad. Vi offererar en startkostnad som baseras på anläggningens förutsättningar och storlek. I det ingår den installation och uppkoppling som krävs för att vi ska kunna fjärrstyra anläggningen. Cirkapris: 30 000 kr.
  • Månadsavgift. Månadskostnad som byggs av två delar: vilken kalender ni valt och belysningsanläggningens storlek. Cirkapris: 750 – 1 500 kr/månad.

Vad gör jag nu?

Kontakta oss för att boka ett startmöte, begära offert eller bara om du vill höra mer om tjänsten. 

Kontakta oss för mer information

Robin Hedman
Ljusdesigner
Nät
Hjälpte denna information dig? Nej