Fjärrstyrd och färgskiftande utomhusbelysning

Med fjärrstyrd och färgskiftande utomhusbelysning, kan fastighetsägare, företag eller bostadsrättföreningar få en utomhusmiljö som både är trygg och snygg. Dessutom kan ni vara med och uppmärksamma storhelger och event med er utomhusbelysning.

Upplägget är enkelt. Vi kopplar upp er utomhusbelysning till vårt fjärrstyrda nät. Därifrån sköter vi sedan er ljussättning året om. Belysningen följer en förbestämd kalender som lyser upp alla uppkopplade platser i Linköping i samma färger, men kan också anpassas efter era önskemål.

Parkeringshus upplyst i olika färger.

Parkeringshus upplyst i olika färger.

Träd upplysta inför Melodifestivalen.

Träd upplysta inför Melodifestivalen.

Torg upplyst i olika färger.

Torg upplyst i olika färger.

Upplysta träd i flera färger

Upplysta träd i flera färger

Ljus som lyfter husfasad.

Ljus som lyfter husfasad.

Tornet upplyst inför jul.

Tornet upplyst inför jul.

Träd belysta inför jul.

Träd belysta inför jul.

Träd belysta i olika färger

Träd belysta i olika färger

Vem kan köpa tjänsten?

Tjänsten riktar sig till företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter i Linköpingsområdet, som vill profilera sig själva eller sina områden. Ni kan välja att belysa allt från ett enda träd till ett helt torg. Ibland kan anläggningen behöva uppgraderas för att kunna fjärrstyras. Det kan vi också hjälpa er med, eller så kontaktar ni en elinstallatör.

Så går det till – 5 steg till en färgstark utomhusbelysning

1. Kontakta oss

Vid en första kontakt går vi igenom era behov och förutsättningar.

2. Välj vad som ska ljussättas och ert vardagsljus

Tillsammans med en ljusdesigner bestämmer ni vad som ska ljusssättas. Vi kan koppla upp och belysa allt från innergårdar och fasader, till skulpturer och träd.

Ni ska även välja vardagsljus, alltså den grundbelysning som lyser mellan storhelger och event. Vanligast är att ha olika vardagsljus på sommaren och vintern.

3. Välj kalender

Utöver vardagsljuset ska ni bestämma vilka händelser ni vill vara med och uppmärksamma. Alla belysningsanläggningar som vi fjärrstyr, lyser i förbestämda färgteman under utvalda storhelger och evenemang.

  • Basnivån är att lysa upp storhelger (storhelgskalendern). Då lyser vi upp med rött ljus på alla hjärtans dag, rött och grönt kring jul och färgsprakande effekter på nyår.
  • Ni kan också välja till eventstyrd belysning (eventkalendern), som till exempel lyser i rött, blått och vitt ljus när LHC spelar match eller rosa under oktober för att uppmärksamma Rosa bandet.

Linköpings ljuskalender

I Linköpings ljuskalender, på kommunens webbsida, kan du se vilka event och helgdagar som uppmärksammas med vilka färger. Där ser du också vilka platser som redan är belysta och ingår i nätverket.

Se vilka dagar som uppmärksammas med Linköpings ljuskalender.

4. Välj ljussättningsnivå

När ni har beslutat vilka händelser ni vill ljussätta ska ni bestämma ljussättningsnivån. Det finns två nivåer att välja mellan.

  • I nivå Standard kommer dina armaturer att lysa enligt en fördefinierad ljusprogrammering.
  • I nivån Extra får ni istället bestämma exakt hur armaturerna ska lysa. Här finns utrymme för egna lösningar som passar just er utomhusbelysning. Vår ljusdesigner hjälper gärna till med förslag.

5. Vi kopplar ihop 

Klart! Vi kopplar upp anläggningen och sköter ljussättningen under året.

Sankt Kors använder sig av fjärrstyrd och färgskiftande belysning på parkeringshuset Flustret i Vallastaden. Här berättar Eva hur belysningen bidrar till trygghet och en sammanhållen stad.

Vad kostar det?

Priset baseras på hur många armaturer som ingår och om ni vill belysa både storhelger och event. Avtalen skrivs normalt på tre år.

  • Startkostnad: Cirkapris 30 000 kronor
    Vi offererar en startkostnad som baseras på anläggningens förutsättningar och storlek. I priset ingår den installation och uppkoppling som krävs för att vi ska kunna fjärrstyra anläggningen. 
  • Månadsavgift: Cirkapris 750 – 1 500 kronor/månad
    Månadskostnad som byggs av två delar: vilken kalender ni valt och belysningsanläggningens storlek. 

Exakta prisuppgifter finns i vår prislista för belysningstjänster. Tjänstens namn i alla avtal, villkor och prislistor är Färdigt ljus Fjärrstyrd RGB.

Prata med oss

Vi berättar gärna mer om möjligheterna som finns med fjärrstyrd och färgskiftande belysning utifrån dina behov och förutsättningar. Kontakta oss för att boka ett startmöte, få en offert eller om du vill höra mer om tjänsten. 

Kontakta oss om fjärrstyrd och färgskiftande belysning

Jag vill
Samtycke till insamling av personuppgifter
Hjälpte denna information dig? Nej