Malmen återvinningscentral

Veckans öppettider

Under april, maj och oktober har vi söndagsöppet 9.00-16.00 på återvinningscentralerna i Linköping. Öppet även på trettondagsafton, påskafton, valborgsmässoafton och pingstafton om dagen infaller på en vardag eller lördag. Stängt övriga aftnar och röda dagar.

Malmen
Vecka 33, 2020
  • Måndag06:30 - 20:00
  • Tisdag09:00 - 18:00
  • Onsdag09:00 - 18:00
  • Torsdag09:00 - 18:00
  • Fredag06:30 - 18:00
  • Lördag08:30 - 16:30
  • SöndagStängt

 

Information kopplat till coronaviruset

Besök inte våra återvinningscentraler om du inte måste

För att minska smittspridningen av covid-19 reglerar vi från helgen 4-5 april hur många som får vara inne på anläggningen samtidigt. Det kan leda till köer och att du som besöker oss får vänta. Vi uppmanar dig att bara komma om det är nödvändigt och om möjligt besöka oss på vardagar för att minska besökstrycket på helgerna.

Vänta med att lämna in saker till våra återbrukshallar

Vi ber dig vänta med att lämna kläder och saker till våra återbrukshallar om du kan. Utvecklingen med anledning av coronaviruset påverkar hjälporganisationernas verksamhet och försäljningen i deras butiker har minskat rejält. Därför bör alla som inte har ett akut behov av att lämna in saker, som exempelvis dödsbon, vänta med att lämna in återbruksmaterial och istället ha kvar sakerna hemma tillsvidare. 

Om du besöker våra återvinningscentraler

Om du känner förkylnings- eller influensasymtom ska du stanna hemma och besöka våra återvinningscentraler först när du är frisk igen.

  • Visa omtanke om andra och håll avstånd till besökare och vår personal.
  • Låt barnen stanna kvar i bilen, eller lämna dem hemma om det är en varm dag.

Lämna återbruk

Nu finns det en återbrukshall på varje återvinningscentral, Gärstad, Malmen och Ullstämma. Här kan du lämna saker du inte längre vill ha eller behöver. De kan komma till nytta och glädje för någon annan. 

Här möter du personal som tar emot dina saker och sorterar dem. Sakerna skänker vi till hjälporganisationerna Myrorna, Hjärta till hjärta, Stadsmissionen och Återvinningen som kommer och hämtar dem för vidare försäljning i sina butiker. Läs mer om återbrukshallen.

Expresspanta på Malmen

 

I Linköping kan du expresspanta på Malmen och Ullstämmas återvinningscentraler i Returpacks pantautomat. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig kan alltihop hällas ner i ett och samma fack, vilket innebär att det går snabbare och är nästintill kladdfritt.  

Panten betalas ut till ett PayPal-konto eller via Kuponginlösens värdekuponger, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Eller så kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål.

Hitta på anläggningen

Malmen återvinningscentral anläggningsskiss.pdf

Hitta hit

Hjälpte denna information dig? Nej