Så fungerar nya inloggningen för företagskunder

Nu gör vi det säkrare för företagskunder att logga in på Mina sidor.

Tidigare har inloggningen skett med kundnummer och lösenord. Med det nya sättet får alla som behöver det, tillgång till företagets Mina sidor med en personlig inloggning. Istället loggar du in med Mobilt BankID eller användarnamn och lösenord.

Företagets firmatecknare måste logga in första gången  

För att få tillgång till den nya inloggningen måste företagets firmatecknare skapa kontot. Det gäller även om ni varit inloggade på Mina sidor tidigare. När kontot är skapat kommer du istället logga in som privatperson och ha tillgång till företagets konto.

Saknar ni firmatecknare?

Om ert företag saknar firmatecknare (det kan till exempel vara föreningar, kommuner och landsting) ska ni skicka in den fullmakt vi har eller kommer att skickat ut. Där anger ni vem som ska starta kontot. Kontakta kundservice om ni behöver en ny fullmakt.

Så skapar du konto

 1. Klicka på Skapa konto högst upp till höger på sidan och välj Organisationsnummer.
 2. Logga in med ditt mobila Bank-ID.
 3. Skriv in företagets organisationsnummer
 4. Följ instruktionerna för att koppla ditt personliga Bank-ID till företagets Mina sidor.
 5. Nästa gång du loggar in på Mina sidor ska du välja att logga in som privatperson med Mobilt BankID eller dina användaruppgifter.

Det gamla sättet att logga in finns kvar 

Det gamla sättet att logga in kommer finnas kvar i en övergångsperiod. Klicka på att du vill logga in som företag och skriv in kundnummer och lösenord.


 

Dela ut behörigheter till företagets konto

När du har skapat ett nytt konto kan du som är firmatecknare eller administratör, lägga till fler personer som ska få tillgång till kontot. Dessa kan sedan logga in som privatperson med Mobilt BankID eller sina användaruppgifter.

Så gör du

 1. Logga in som privatperson med Mobilt BankID eller ditt användarnamn.
 2. Om du hanterar flera företag eller fastigheter, välj vilket konto du vill tilldela.
 3. Gå till Ändra inställningar.
 4. Skrolla ner till Behörigheter och klicka på Dela ut ny behörighet.
  Du kan välja om hen ska vara användare eller administratör. Fyll i mejladressen till personen du vill bjuda in till kontot. 5. Personen kommer få ett mejl med en länk för att kunna registrera sig, inom 72 timmar. Du kan se status för inbjudan på samma sida.
 6. När personen har påbörjat sin registrering måste du godkänna tilldelningen så det är rätt person.

 7. Nu kan den tilldelade skapa konto och logga in som privatperson med Mobilt BankID eller sina uppgifter.
 8.  Nu är ni flera som kan göra beställningar, hantera ärenden och se användning och fakturor. Du kan när som helst lägga till eller ta bort de som ska ha tillgång till kontot.

Kontakta oss

Behöver du hjälp med inloggningen, att dela behörighet eller har du andra frågor kring Mina sidor? Då är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.   

Tel: 0771 – 25 26 27
E-post: kundservice@tekniskaverken.se

Hjälpte denna information dig? Nej