Tre behållare som innehåller farligt avfall (foto)

Krav på spårbarhet och rapportering av farligt avfall

Från och med den 1 november 2020 måste alla verksamheter som producerar, transporterar och behandlar farligt avfall rapportera det till Naturvårdsverkets avfallsregister. Vi kan hjälpa dig uppfylla dessa rapporteringskrav.

Det nya rapporteringskravet gäller alla verksamheter i Sverige som producerar, transporterar eller tar emot farligt avfall. Syftet med reglerna är att få bättre kontroll, spårbarhet och statistik över Sveriges farliga avfall.

Vad innebär det för dig som kund?

Du som har en verksamhet och som producerar, transporterar eller behandlar farligt avfall ska i samband med hämtningen rapportera till Naturvårdsverkets avfallsregister via en e-tjänst. Rapporteringen ska göras i samband med att du beställer hämtning av farliga avfall från Tekniska verken.

Uppgifter som ska rapporteras in är bland annat information om avfallsproducenten, vem som transporterar avfallet, avfallskod (tidigare ewc-kod), mängder farligt avfall (vikt), mottagare och datum.

Vi kan hjälpa dig med rapporteringen

Vi vill göra det enkelt för dig att göra rätt. Därför erbjuder vi en tjänst där vi kan sköta rapporteringen åt din verksamhet, i samband med att vi hämtar ditt farliga avfall. Då kan du känna dig trygg med att hanteringen av ditt farliga avfall sker enligt Naturvårdsverkets regler för spårbarhet. 

Är du intresserad?

För att köpa tjänsten behöver ni först teckna ett ombudsavtal med oss. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig med mer information.

Du kan även ringa vår ordermottagning för farligt avfall, på telefonnummer 013-20 90 40.

Intresseanmälan - rapportering av farligt avfall

 

Hjälpte denna information dig? Nej