Återvinningscentraler och Gärstad avfallsanläggning i Linköping

På våra återvinningscentraler Malmen, Ullstämma och Gärstad i Linköping är företag och verksamheter välkomna att lämna mindre mängder sorterat avfall. 

Hitta hit

Återvinningscentral Öppet idag

Automatisk månadsfakturering

Från och med november 2021 faktureras du som företagare automatiskt vid ditt besök på våra återvinningscentraler.

Gärstad: 300 kronor exklusive moms per besök.

Malmen och Ullstämma: 450 kronor exklusive moms per besök.

Så fungerar automatisk månadsfakturering

Vid infarten till våra återvinningscentraler sitter en sensor som läser av registreringsnumret på alla fordon som kör in på området. Registreringsnumret kontrolleras mot Transportstyrelsens register via biluppgifter.se, där systemet känner av vilka bilar som är företagsregistrerade och klassade som lätt lastbil. Privata registreringsnummer raderas från enheten varje natt, medan företagsregistrerade bilar sparas för fakturering. Vi skickar fakturan till adressen där företaget är registrerat. Fakturan innehåller information som registreringsnummer, datum, tid, och plats. Om du gör flera besök under samma månad samlas de på en och samma faktura. 

Hur hanteras personuppgifter?

All data skickas krypterat och det går inte att associera ett fordon till en specifik individ. Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter? Läs mer i våra riktlinjer för integritetsskydd. 

Automatisk fakturering gäller bara för lätt lastbil 

Vi fakturerar bara företagsregistrerade fordon klassade som lätt lastbil. Är du företagskund och lämnar avfall med personbil ber vi dig ta kontakt med personalen när du kommer till återvinningscentralen. 

Lämna avfall som privatperson med företagsregistrerad bil

Har du bara en bil i hushållet och den är en företagsregistrerad lätt lastbil, har du möjlighet att ansöka om dispens om du ska lämna avfall i egenskap av privatperson. 

Slipp lägga tid på att lämna avfall – välj container istället! 

Tar avfallshantering upp mycket tid på ditt företag? Då kan containerhyrning var en smidig lösning. Vi har även andra avfallstjänster som vi anpassar efter dina behov.

Farligt avfall lämnas på Mellanlagret på avfallsanläggningen

Farligt avfall, inklusive elektronik och ljuskällor, lämnar du till Mellanlagret för farligt avfall som finns inne på Gärstad avfallsanläggning. För detta tillkommer behandlingsavgifter som varierar beroende på vikt och typ av avfall. Mellanlagret har öppet vardagar klockan 07.00-16.00.

Du kan också beställa hämtning av os på Tekniska verken. Kontakta oss på, telefon 013-20 90 40 för beställning och rådgivning. 

Hjälpte denna information dig? Nej