Återvinningscentraler och Gärstad avfallsanläggning i Linköping

På våra återvinningscentraler Malmen, Ullstämma och Gärstad i Linköping är företag och verksamheter välkomna att lämna mindre mängder sorterat avfall. Från och med den 1 november 2021 sker fakturering månadsvis med automatisk avläsning.

Hitta hit

Återvinningscentral Öppet idag

Automatisk månadsfakturering

Som företagare betalar du för varje besök, oavsett hur mycket avfall du lämnar, under en timme. Från och med den 1 november 2021 sker faktureringen för dig som företagskund automatiskt.

Gärstad: 300 kronor exklusive moms per besök (tidigare 400 kronor exklusive moms) 

Malmen och Ullstämma: 450 kronor exklusive moms per besök 

Vid infarten till varje återvinningscentral läser en sensor av registreringsnumret på alla företagsregistrerade fordon klassade som lätt lastbil. Informationen skickas till Tekniska Verken som i sin tur skickar en månadsfaktura till adressen där ditt företaget är registrerat. Fakturan kommer innehålla  registreringsnummer, datum, tid, och vilken återvinningscentral som bilen besökte. Gör du flera besök under samma månad samlas de på en och samma månadsfaktura. Enkelt, smidigt och säkert!

Automatisk debitering gäller endast lätt lastbil 

Vi kommer endast debitera företagsregistrerade fordon klassade som lätt lastbil. Är du företagskund och lämnar avfall med personbil ber vi dig ta kontakt med personalen när du besöker återvinningscentralen. 

Att lämna hushållsavfall som privatperson med företagsregistrerad bil.

Om du endast har en bil i hushållet, som är företagsregistrerad som lätt lastbil, som du använder både i företaget och privat har du möjlighet att ansöka om dispens när du ska lämna ditt hushållsavfall.  Ditt besök anmäler du i förväg, men senast 24 timmar innan ditt besök.

Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras vid automatisk avläsning.

Slipp lägga tid på att lämna avfall – välj container istället! 

Tar avfallshantering upp mycket tid på ditt företag? Då kan containerhyrning var en smidig lösning. Vi har även andra avfallstjänster som vi anpassar efter dina behov.

Farligt avfall lämnas på Mellanlagret på avfallsanläggningen

Farligt avfall, inklusive elektronik och ljuskällor, ska lämnas till Mellanlagret för farligt avfall som finns inne på Gärstad avfallsanläggning. För detta tillkommer behandlingsavgifter som varierar beroende på vikt och typ av avfall. Mellanlagret har öppet vardagar klockan 07.00-16.00.

Hämtning kan också beställas av Tekniska verken. Kontakta oss på, telefon 013-20 90 40 för beställning och rådgivning.

 

Hjälpte denna information dig? Nej