Fyll, värm eller töm poolen

Fyll poolen

Vi kan hjälpa dig att fylla poolen om du bor i Linköping. När det är dags att fylla poolen med vatten finns det olika alternativ.

  • Det billigaste sättet är att fylla upp den med vatten direkt från din egen kran. Tänk på att rapportera in din vattenmätarställning efter att du fyllt din pool, så att din faktura blir korrekt.
  • Vi erbjuder även ett alternativ där du hyr en vattentank av oss, fraktad av GDL. GDL fyller vattentanken med kallt, ej drickbart vatten på vårt tappställe på Runstensgatan i Linköping. Tanken rymmer 13 m³ vatten. Du hyr tanken per dag och har då möjlighet att fylla den så många gånger du behöver under dagen.
    Hyreskostnaden för tanken, inklusive vatten, är 625 kronor/dag (inkl. moms). Du beställer frakt av tanken via oss, GDL:s fraktkostnad på ungefär 1000 kronor/timme tillkommer.

Kontakta oss för mer information

Susanne Björk
Kundhandläggare
Vatten och avlopp

Värm poolen med fjärrvärme

Det är extra bra att vara ansluten till fjärrvärme om du har pool eller tänkt skaffa en. Att värma poolen med fjärrvärme är smidigt och prisvärt, samtidigt som det ger dig en lång och skön badsäsong.

Under säsongen maj till september har vi sommarpriser för våra fjärrvärmekunder som bor i Linköping och som är anslutna till prislistan Privatkund Linköping.

Vill du värma poolen men bor inte i Linköping?

Du som bor i Borensberg, Katrineholm, Kimstad, Kisa, Skärblacka eller Åtvidaberg kan också värma poolen med fjärrvärme. Priset för de orterna gå under en egen prislista som gäller mellan första maj och sista septemberAnmäl intresse för att teckna poolavtal.

Kontakta oss och se hur du kan värma poolen med fjärrvärme.

Kontakta oss för mer information

Lars Löfkvist
Försäljningsingenjör
Tekniska verken

Töm poolen

När det börjar bli dags att tömma poolen är det bra att följa dessa tips och råd:

  1. Du ska veta vilka medel du använder i din pool. Klor är ett vanligt desinfektionsmedel. Om du överväger att använda nya medel eller metoder är det viktigt att det finns bra produktbeskrivningar. Om du är osäker, kontakta Miljö- och räddningstjänstförvaltningen eller Kemikalieinspektionen.
  2. Det är inte lämpligt att släppa ut vatten med klorerade föroreningar direkt i sjöar och vattendrag. Om du är tveksam, kontrollera med Miljökontoret på Linköpings kommun.
  3. Om det enbart är klor som tillsatts, kan du i första hand överväga om poolen kan tömmas på gräsytor i den egna trädgården. Detta förutsätter att vattnet inte ställer till problem för grannar, till exempel om det klorerade vattnet kan komma in i grannens brunn.
  4. I mindre pooler som står i solen förbrukas fritt klor snabbt. Om du väntar några dagar efter den senaste gången du klorerat är gräsytor ett bra alternativ. Dagvattenledningar kan vara ett annat alternativ. Om vattnet kan släppas till kommunalt va-nät bestäms av Tekniska verken. 
Hjälpte denna information dig? Nej