Pressmeddelanden

Utsikt Bredband inleder nu ett nära samarbete med Västerviks kommun och Västervik Miljö och Energi. Bolagen kommer att teckna en avsiktsförklaring som innebär att Västervik går in med sin bredbandsverksamhet och blir delägare i Utsikt Bredband.

Tekniska verken-koncernen presenterade idag sin bokslutskommuniké för 2013. Koncernen uppvisar ett bra resultat och en stark finansiell ställning.

Tekniska verken-koncernen samlar sin verksamhet inom forskning, utveckling och produktion av biogas inom moderbolaget. Det innebär att både produktionsanläggningen i Linköping och Norrköping kommer att drivas av Tekniska verken. Svensk Biogas som tidigare drev produktionen kommer att fortsätta ansvara för marknad, försäljning och distribution.

Ett första spadtag symboliserade på fredagsförmiddagen byggstarten för Tekniska verkens stora satsning på ett nytt kraftvärmeverk i Linköping. Bygget är den största investeringen hittills och det nya kraftvärmeverket beräknas vara i drift 2016.

Tekniska verken hamnar på första plats på en rankinglista över attraktiva arbetsgivare i Östergötland. Totalt har ca 7 000 akademiker med tekniska yrken svarat på undersökningen. Det är akademikerna i Östergötland som placerar Tekniska verken i topp. Tekniska verken rankas dessutom högst bland de regionala energibolagen i Sverige.

Nu lanserar Tekniska verken en ny app för att felanmäla belysningen i Linköpings kommun. Ett enkelt och lättillgängligt sätt för alla medborgare att hjälpa till att hålla staden ljus och trygg. 

Den första etappen av om- och tillbyggnaden av Linköpings vattenverk är klar. Berggårdens vattenverk har fått ytterligare ett reningssteg i form av UV-ljus och dessutom högre leveranskapacitet.

Tekniska verkens årsredovisning har vunnit Svenska Publishingpriset i kategorin Årsredovisningar företag. Det är Markus Reklambyrå som i samarbetet med Tekniska verken producerat årsredovisningen. 

Fjärrvärmepriserna i Linköping kommer att ligga kvar på samma nivå under nästa år. Den främsta anledningen är ett internt arbete med att göra fjärrvärmeproduktionen mer effektiv så att kostnaderna för produktionen kan hållas nere.

Vid gårdagens Tendensdag i Stockholm som arrangeras av Sveriges Marknadsförbund, utsågs Tekniska verken och Motala Kommun tillsammans med byråerna Gnistra Kommunikation (numera Identx) och Linkin, till årets Marknadsförare med kommunikationskampanjen Gröna Påsen.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Marie Lorentzon
Informationschef
013-20 83 06
070-339 83 06
marie.lorentzon@tekniskaverken.se

Eva Ankarberg
Marknadskommunikationschef
013-20 82 43
070-377 82 43
eva.ankarberg@tekniskaverken.se