Pressmeddelanden

Lördagen den 3 oktober mellan klockan 10.00 och 14.30 bjuder Tekniska verken i Linköping för sjätte året i rad in till Öppet Hus på Gärstad. Nytt för i år är guidade turer till Nykvarns avloppsreningsverk.

Infrakulvert Vallastaden är resultatet av ett innovativt samarbete där all infrastruktur finns under jord i ett och samma rör. Tekniska verken och Uponor Infra som tillsammans utvecklade infrakulvertlösningen för den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping, där bo- och samhällsbyggnadsexpo 2017 äger rum, har nu ingått ett samarbetsavtal.

Tekniska verken-koncernen presenterade idag sin delårsrapport för perioden januari-augusti 2015. Verksamheten uppvisar ett bra resultat och stora investeringar med positiva effekter på miljön.

Idag redovisades Tekniska verken-koncernens första klimatbokslut. Det visar att Tekniska verken i Linköping bidrog till att minska klimatpåverkan med totalt 714 000 ton koldioxid (CO2e) under 2014. Klimatbokslutet är gjort av Profu, ett oberoende forsknings- och utredningsföretag inom energi- och avfallsområdet.

Idag tävlade Linköping, i en av nio regiontävlingar, mot tio andra kommuner i landet om det godaste kranvattnet. Linköping hamnade på en delad tredjeplats, ihop med Stockholm, och fick ett fint hedersomnämnande. Vann gjorde Motala och Katrineholm som nu går vidare till riksfinalen i Stockholm 21 oktober.

Vart femte år arrangerar organisationen Svenskt Vatten en tävling där Sveriges godaste kranvatten utses. I år är drygt 110 kommuner med och slåss om den åtråvärda titeln som Falun innehar sedan senaste tävlingen år 2010. Linköping och Tekniska verken är mycket stolta över kommunens goda dricksvatten och hoppas förstås på vinst i regionfinalen som äger rum i Norrköping 23 september.

Lördagens loppis på Vika i Katrineholm gav 68 817 kronor och hela summan går oavkortat till lokala organisationer och föreningar. Intäkterna från i lördags, 12 september, fördelas mellan Brottsofferjouren i Katrineholm, Flen och Vingåker som får 61 817 kronor och Rädda Barnen som får 7000 kronor. 

Läget är stabilt för den person som skadades i en arbetsplatsolycka i Linköping strax före lunch idag. Olyckan inträffade när ett rör skulle kapas under det arbete som just nu pågår med att byta ut vattenledningar på Banérgatan. Mannen skadades i halsen och fördes till Universitetssjukhuset och har opererats. Enligt uppgift är läget stabilt.

Tekniska verken i Linköping vill bidra med pengar till flyktingkatastrofen och skänker nu 100 000 kronor till organisationer som jobbar med att hjälpa och ta hand om flyktingar i Medelhavet. Koncernen har valt att ge Läkare utan gränser och Rädda Barnen vardera 50 000 kronor.

Ny vd för Tekniska verken Driftum Idag utsågs Peter Ols till vd för Tekniska verken Driftum AB. Peter Ols har varit tillförordnad vd sedan 1 oktober 2014 då Mikael Hansevi lämnade vd- posten för att bli vd för Bixia AB.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40

Frågor & svar