Pressmeddelanden

Navic energipartner är ett nytt samarbete mellan Tekniska verken Driftum och Torpheimergruppen som ska göra det långsiktigt lönsamt för företag att spara energi. Syftet med verksamheten är att ta krafttag för att minska energianvändningen i regionen. 

Tekniska verken utvecklar samarbetet med LFC, bidrar till höstens Europaspel och ger goda förutsättningar inför 2015.

Energibesparing på närmare 50-60 procent är möjlig

 Elbolaget Bixia, som för två år sedan etablerade sig i detaljhandeln, väljer nu att avveckla sina butiker.

Efter 21 timmar med fokus på problemlösning har juryn för Tekniska verken Innovation Camp enats om en vinnande idé. Igår klockan 15.00 samlades 80 förväntansfulla och nyfikna ungdomar på Tekniska verkens huvudkontor i Linköping. De delades in i 20 olika grupper med uppdraget att tillsammans lösa ett case som igår presenterades av Tekniska verkens vice vd Klas Gustafsson.

I fredags, den 17 oktober, tecknade Tekniska verken Driftum och Torpheimergruppen ett samarbetsavtal. Syftet med samarbetet är att ta krafttag för att minska energiförbrukningen i regionen.

Den 15 september 2014 lämnar Tom Istgren befattningen som VD för Bixia. Styrelsen har samtidigt utsett Mikael Hansevi till ny VD i bolaget.

Ett tiotal internationella studenter och forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH cyklar i dagarna från Stockholm till Göteborg. Under sin cykeltur väljer de bland annat att stanna i Linköping och här kommer de att besöka Linköpings universitet och några av Tekniska verkens anläggningar. Målet är att diskutera och skapa kompetensutbyte kring hållbarhets- och miljöfrågor. Yizhou Zhang från Shanghai i Kina är grundare till och en av organisatörerna bakom The Green Race, som de valt att kalla sin resa, och han säger: – All the participants from KTH share the same dream. We aim to make some efforts in sustainability and environmental issues.

Tekniska verken har tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet startat ett pilotförsök för rening av läkemedelsrester i avloppsvatten. När rester av läkemedel passerar genom människokroppen hamnar de slutligen i vårt avloppssystem där de kan störa miljön för fiskar och andra vattenlevande organismer. Nu testar en pilotanläggning vid Nykvarnsverket i Linköping att rena vattnet med hjälp av ozon.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40