Pressrum

Tekniska verken-koncernens övergripande ambition är att ha en öppen attityd mot allmänhet, massmedia, myndigheter och samhället i övrigt. Snabb, tillförlitlig och lättillgänglig information ligger helt i linje med våra kunders, våra ägares och företagets eget intresse. Vi har också ett ansvar att vid behov ta egna initiativ när det gäller att föra ut information och att ge media och allmänhet snabb respons i relevanta frågor.

Gumpekulla_sommar_004_140828_HR.jpg

Svensk Biogas har gjort en internutredning med anledning av olyckan den 5 maj, då en gastank i en taxibil exploderade efter avslutad tankning. Utredningen visar att olyckan inte berodde på något tekniskt fel eller någon brist i tankstationen.

Mattias Philipsson, Vd Svensk Biogas, kommenterar: I tisdags, den 5 maj, inträffade en olycka vid ett av Svensk Biogas tankställen i Linköping. Det var en av gastankarna i en personbil som exploderade efter avslutad tankning. Vi på Svensk Biogas beklagar djupt det inträffade och är glada över att föraren klarade sig med mindre skrubbsår som följd.

Tekniska verken i Linköpings nya styrelse har nu tillträtt efter dagens årsstämma.

Under hösten har närmare 2 000 kvadratmeter tak på Tekniska verkens huvudkontor klätts med 1000 stycken solpaneler. Räknat på EU:s riktvärden för elproduktion kommer Tekniska verken att minska koldioxidutsläppen med ca 100 ton per år, vilket är ungefär vad 40 bilar släpper ut om de körs 1500 mil per år. Man kan också säga att 100 ton koldioxid motsvarar utsläppet av 160 tågresor, tur och retur, till solen.

Smutsen på våra bilar innehåller bland annat oljerester och tungmetaller som zink, krom, nickel, bly och kadmium. Om bilen tvättas hemma på uppfarten spolas alla de giftiga ämnena rakt ut i naturen, vilket är precis lika illa som om man skulle tvätta bilen på närmaste badstrand eller vid favoritsjön.

Tekniska verkens biogassatsning har sedan starten för 20 år sedan präglats av innovation och miljötänkande, och har idag utvecklats till en väl fungerande marknad för ett av världens renaste fordonsbränslen. Nu ser företaget över möjligheten att renodla verksamheten till biogasproduktion och öppnar därmed för att biogasmackarna skulle kunna övertas av andra aktörer på marknaden.

166107706.jpg

Sedan i höstas kan våra kunder enkelt och snabbt få svar på sina frågor via vår chatt här på hemsidan. Den har redan hunnit bli väldigt uppskattad, runt 60 personer väljer att kontakta oss den vägen varje dag. Frågorna kommer från privatpersoner, företag och olika institutioner, men även från utlandet och de kan handla om allt mellan himmel och jord. De mest återkommande frågorna är de som rör sortering -var man ska lämna olika produkter och våra öppettider. Det kan också handla om förfrågningar om studiebesök, elavtal och flyttanmälningar. - Besökare på chatten är väldigt nöjda efter att ha använt funktionen. De är imponerade över den snabba service som de får, berättar Johanna Svensson som är segmentsansvarig för privatkund. Våra kunder kan nu kontakta oss via Facebook, e-post, Mina sidor, telefon och chatten på vår webb, och i det publika kundforumet för frågor & svar. Välkommen med dina frågar du också!

Våren 2016 kommer landets första fullskaliga reningsanläggning för läkemedelsrester i avloppsvattnet stå klart vid Nyvkarns avloppsreningsverk i Linköping.

Tekniska verken i Linköping bygger landets första fullskaliga reningsanläggning för läkemedelsrester i avloppsvattnet, med byggstart hösten 2015. Med hjälp av ozon beräknas över 90 procent av läkemedelsresterna kunna renas bort. Ozonreningsanläggningen blir ett delsteg i avloppsvattenreningen på Nykvarnsverket i Linköping.

Den biogödsel som Tekniska verken producerar i sin biogasanläggning i Linköping, har nu blivit KRAV-certifierad. För att det skulle kunna bli möjligt krävdes först ett godkännande av Jordbruksverket för insamlingssystemet av hushållens matavfall, vilket tog ett helt år.   

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40

Frågor & svar