Mättjänster för kommuner

Vi är en av Sveriges ledande leverantörer av mättekniska tjänster, med kompetens inom hela den mättekniska kedjan från montage till kvalitetssäkring.  Vi tror att du som representerar en kommun titt som tätt kan behöva de här tjänsterna.

Kontroll och kalibrering av kallvattenmätare

Vi har toppmoderna provbänkar och utför kontroll på alla typer av kallvattenmätare från 6 l/tim upp till 100 m3/tim och av storleken från Dn 15 till Dn 100. Vi kan även utföra kontroll av kommunikation via M-bus.

Spårbarheten på vågarna garanteras med hjälp av kalibrerade vikter.

Kontrollrapporterna hämtas digitalt eller skickas i pappersformat, efter era önskemål. En rapport som tydligt visar alla resultat i Excel kan hämtas via vår webb.

Resurser
Mätteknik har idag följande utrustning för kontroll av volymmätare:

  • 1 st testbänk Vemit/Kalibro 100
  • 1 st testbänk Vemit/Kalibro 50
  • 1 st testbänk Vemit/Kalibro 40

Undermätning

I en fastighet med flera boende och bara en mätare delar man på kostnaderna. Alla betalar lika mycket för el, värme och vatten oavsett hur mycket man förbrukar, vilket innebär att det inte direkt finns någonting som inspirerar till effektivisering. Genom att kunna se förbrukningen för varje våningsplan, lägenhet eller maskin blir det också möjligt att fördela kostnaderna på ett rättvist sätt. Med fjärravläst undermätning kan ni fördela er energianvändning på ett rättvist sätt. 

Genom att vi finns med er från montage till leverans av mätvärden så hjälper vi er att säkra högsta kvalitet genom hela processen.

Mätvärdesexport

Energifakta Mätvärdesexport
Mätvärden skickas dagligen till dig i text­filsformat via en ftp-server. Dessa tim­värden för fjärrvärme och el kan enkelt importeras till dina egna program för sammanställning i rapporter eller beräkning av statistik.

Kontakta oss för mer information

Cecilia Malm
Avdelningschef
Mätvärden
Hjälpte denna information dig? Nej