Gärstad återvinningscentral och avfallsanläggning

På Gärstad återvinningscentral är företag och verksamheter välkomna att lämna mindre mängder sorterat avfall. Du som kund sorterar själv ditt avfall och här finns skyltar som talar om vad som ska lämnas på respektive plats. Fråga oss gärna om det är något du undrar över.

Öppettider Gärstad återvinningscentral.
Hitta hit - karta

Farligt avfall lämnas på Gärstad avfallsanläggning

Farligt avfall, inklusive elektronik och ljuskällor, ska lämnas till Mellanlagret för farligt avfall som finns inne på Gärstad avfallsanläggning. För detta tillkommer behandlingsavgifter som varierar beroende på vikt och typ av avfall. Mellanlagret har öppet klockan 07.00-16.00 måndag-fredag.

Hämtning kan också beställas av Tekniska verken. Kontakta oss på, telefon 013-20 90 40 för beställning och rådgivning. 

Företag och verksamheter betalar för varje besök

Företag och verksamheter betalar 305 kr exklusive moms, för varje besök på återvinningscentralen. Besöken ska registreras i en kortterminal inne på området och kostnaden faktureras i efterhand.

Registrering av nya kunder och utlämning av företagskort sker på Gärstad återvinningscentral. För detta behöver vi uppgift om företagets organisationsnummer. Varje kort är kopplat till registreringsnumret på ett fordon. Borttappade kort debiteras med 500 kr.

Avfallet som lämnas på återvinningscentralerna materialåtervinns, energiutvinns eller deponeras på Gärstad avfallsanläggning.

Sortera rätt

På Tekniska verken satsar vi alltid på att återvinna så mycket som möjligt för att hjälpa miljön. Så här sorterar du olika sorters avfall.

Hjälpte denna information dig? Nej