Återvinningscentraler

På återvinningscentralerna kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Vet du inte riktigt hur du ska sortera på plats, finns det alltid personal som kan hjälpa dig till rätta. Fråga oss gärna. 

Extra söndagsöppet

Under oktober har vi extra söndagsöppet på återvinningscentralerna Gärstad, Ullstämma och Malmen i Linköping. Välkommen mellan kl 9-16.

Till återvinningscentralerna är privatpersoner välkomna att lämna sitt eget grovavfall med bil och släp eller mindre pick-up (ej med traktorer och lastbilar). Ditt besök kostar ingenting extra. Hur lite eller mycket du än har att lämna. Du har redan betalat genom ditt ordinarie abonnemang för sophämtning.

Karta och öppettider

Hitta hit

Återvinningscentral Idag

Klicka på repektive återvinningscentral för att se flera öppettider.

Öppet även på Trettondagsafton, Påskafton, Valborgsmässoafton och Pingstafton om dagen infaller på en vardag eller lördag. Stängt övriga aftnar och röda dagar.

Lämna in fallfrukt

Är du trött på äppelpaj? Det går att göra mer av äpplen eller så kan du dela med dig. Får du ändå fallfrukt över kan du göra en miljöinsats och lämna in den på någon av våra återvinningscentraler.

Fallfrukt från sensommarens träd är onödigt att bara kasta bort. Antingen kan du ta hand om frukten själv och göra paj eller mos eller lämna den till ett lokalt musteri som gör saft, must och sylt. Du kan även ställa ut en korg med äpplen och låta grannarna ta del av skörden. Får du ändå fallfrukt över kan du göra en miljöinsats genom att lämna den till återvinningscentralen. Den frukt som lämnas där rötas till biogas. Det bidrar till en bättre miljö på flera sätt.

Express-panta på Malmen och Ullstämma

Returpack har tagit fram en helt ny pantautomat som underlättar för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig kan nu alltihop hällas ner i ett och samma fack, vilket innebär att det går snabbare och är nästintill kladdfritt.  

Pengarna betalas ut till ett PayPal-konto eller via Kuponginlösens värdekuponger, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Eller så kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål. Panta Mera-express finns på Malmen och Ullstämma återvinningscentraler. 

Företag och verksamheter

Linköping

Företag och verksamheter i Linköping är välkomna att mot avgift lämna avfall på Gärstad återvinningscentral.

Katrineholm

Företag och verksamheter i Katrineholm är välkomna att mot avgift lämna avfall på Vika avfallsanläggning. 

Hjälpte denna information dig? Nej