Så här fungerar din fjärrvärmecentral

Skötseln av din fjärrvärmecentral är i stort sett obefintlig. Du behöver oftast inte göra mer än att kontrollera trycket i systemet och fylla på vatten ibland om det behövs. Fjärrvärmecentral reglerar automatiskt värmen till huset och varmvattnet och sköter sig bra på egen hand.

Din fjärrvärmecentral

Din fjärrvärmecentral sköter sig på egen hand, men ibland kan du behöva göra justeringar själv. I filmen förklarar vi fjärrvärmecentralens olika delar och hur den fungerar. Du kan även läsa manualen - Så fungerar din fjärrvärmecentral.

Din fjärrvärmecentral sköter sig på egen hand, men det kan vara bra för dig att känna till lite om hur den fungerar. Här får du ett antal tips på hur du på ett enkelt sätt kan ta hand om din central.

Hur varmt är det ingående fjärrvärmevattnet?

Vanligast är att du är kopplad till ett högtemperatursystem. Då är temperaturen på ingående fjärrvärmevattnet mellan 90 - 115 grader. Om du är kopplad till ett lågtemperatursystem är temperaturen 65 grader. Det ingående vattnet avgör inte hur varma dina element är eller hur varmt vattnet är när du duschar. Det regleras i din fjärrvärmecentral. 

Beställ installation av din fjärrvärmecentral

Du kan beställa fjärrvärmecentral och installation av oss i samband med att du beställer anslutning till fjärrvärmenätet. Installationen utförs av vår samarbetspartner och det tar oftast bara en dag. Du kan även anlita en annan installatör eller entrepenör om du vill.

I priset ingår leverans och montage av fjärrvärmecentral samt injustering. Centralen är liten och smidig och den monteras på väggen. En fjärrvärmecentral håller i 20 till 30 år. 

Vi lämnar två års garanti från installationsdagen.

Vi byter ut din gamla fjärrvärmecentral

När det till slut är dags att byta din gamla fjärrvärmecentral kan vi hjälpa till med det. En ny modern fjärrvärmecentral kan ge ditt hus en bättre komfort med jämnare inomhustemperatur. En nyare central tar även mycket mindre plats.

Om du beställer en fjärrvärmecentral av oss ingår:

  • nedtagning och bortforsling av din gamla fjärrvärmecentral
  • levererans och komplett installation
  • skåp till fjärrvärmecentralen
  • två års garanti på fjärrvärmecentralen.

Kontakta en av våra säljare om du är intresserad av att byta ut din gamla fjärrvärmecentral. Du hittar deras kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Beställ ett servicebesök

För dig som inte har serviceavtal kan vi erbjuda servicebesök vid behov för 1 100 kronor. Om du istället tecknar ett serviceavtal med oss så ingår ett servicebesök var tredje år. 

Pris för felavhjälpning av din fjärrvärmecentral

Skulle du få problem med din fjärrvärmecentral kan du alltid kontakta oss för felavhjälpning. Då kontaktar du vår kundservice på telefon 0771-25 26 27 som tar emot felanmälan och hjälper dig att få kontakt med servicepersonal. Efter kontorstid kontaktar du vår Jourservice, telefon 013-20 80 20 i Linköping eller 0150-579 00 i Katrineholm.

  • Pris för felavhjälpning på vardagar mellan klockan 07.00-16.00 kostar 1 100 kronor i startavgift, sedan kostar det 550 kronor i timmen.
  • Pris för felavhjälpning övrig tid är 2 200 kronor i startavgift, sedan kostar det 1 100 kronor i timmen.
  • I startavgiften ingår det framkörningsavgift och 1 timmes arbete.

Kontakta oss för mer information

Ulla Skogh
Teamledare
Fjärrvärmetjänster
Lars Löfkvist
Försäljningsingenjör
Fjärrvärmetjänster
Olav Bergström
Försäljningsingenjör
Fjärrvärmetjänster

 

Hjälpte denna information dig? Nej