Priser och avtal

Kostnaden för den el du använder består av flera delar. För att den elenergi du köpt ska komma hem till dig behövs ett elnät. Större delen av din elkostnad utgörs av olika avgifter till staten såsom elskatt, elcertifikatsavgift och moms. Det elhandelsföretag du valt tar betalt för den elenergi du använt.

Din elnätsavgift beror på vilken storlek du har på din huvudsäkring (avgift för abonnemang) och hur mycket el vi överfört hem till dig (avgift per använd kilowattimme). För företag och organisationer som förbrukar mycket el gäller särskilda priser, så kallad Effektbaserad avgift.

Detta betalar du för 

I elnätsavgiften ingår många olika tjänster som är till nytta för dig i din vardag:

  • Du får den elenergi du köpt av din elleverantör överförd hem till dig
  • Tekniska verken står för underhåll och modernisering av elnätet
  • Du får hjälp vid eventuella strömavbrott dygnet runt, året runt. Vi har alltid personal i beredskap för att snabbt se till att du får strömmen åter.
  • Du får avbrottsersättning om strömmen är borta i mer än 12 timmar
  • Du får hjälp av vår kundservice och driftcentral dygnet runt
  • Du får tillgång till gratis störningsinformation via sms eller e-post och här på webbplatsen. Registera dig för tjänsten på Mina Sidor, som du når genom att logga in på tekniskaverken.se.
  • Du får hjälp att byta elleverantör
  • Du kan få gratis hjälp med att övervaka trädfällning och att få kablar i marken markerade.

För dig som är villaägare är elnätsavgiften i de flesta fall mindre än 5 kronor om dagen och ännu lägre om du bor i lägenhet. 

Avtal

Tekniska verken Linköping Nät AB och Tekniska verken Katrineholm Nät AB tillämpar elbranschens allmänna avtalsvillkor för nätverksamhet. Olika avtal tillämpas för privatpersoner och företag/verksamheter. Avtalsvillkor hittar du via länk ovan.

Tekniska verken Linköping Nät AB äger och driver elnätet i större delen av Linköpings kommun och i delar av Mjölby kommun. Tekniska verken Katrineholm Nät AB ansvarar för elnätet i större delen av Katrineholms kommun samt delar av Vingåkers kommun.

Hjälpte denna information dig? Nej