Vi hämtar ditt trädgårdsavfall

Beställ trädgårdstunna så kommer vi och hämtar hos dig varannan vecka under april-november. Beställ tjänsten eller få koll på vilken dag vi hämtar hos dig. 

Beställ trädgårdstunna

Du kan beställa en trädgårdstunna här eller via Mina sidor. Du kan även kontakta vår kundservice för att beställa tjänsten. Tjänsten vänder sig till dig som bor i Linköpings tätort, tätorterna Ljungsbro, Berg, Vikingstad, Ekängen, Linghem, Malmslätt och Sturefors. Trädgårdsavfallet hämtas i ett 190 liters kärl som töms varannan vecka under trädgårdssäsongen. Vi ser till att kärlet kommer på plats hos dig.

Pris

Här hittar du prisinformation.  

Få koll på när vi hämtar ditt trädgårdsavfall 

Trädgårdsavfallet hämtas varannan vecka under trädgårdssäsongen, udda veckor 15-47 och jämna veckor 16-48. Vill du veta när ditt trädgårdskärl töms? Fyll i din adress så hittar du din hämtningsdag. 

När hämtas soporna?

Fyll i din adress här

Så här går det till

Viktigt! På hämtningsdagen, från kl. 06.00 på morgonen, ska kärlet vara framställt vid tomtgränsen eller på annan överenskommen plats när förutsättningarna är sådana att sopbilen inte kan komma fram på ett lämpligt sätt.

Du behåller kärlet på din fastighet under vintern och ställer fram det för tömning igen när hämtningsturerna startar på våren. 

Det här är trädgårdsavfall

I kärlet kan du smidigt lägga sådant avfall som lämpar sig för kompostering såsom gräsklipp, löv, mossa, ogräs, fallfrukt, skörderester, grönsaksblast, häckklipp och nedklippta buskar.

Vad räknas inte som trädgårdsavfall?

Jord (förutom det som är kvar på rötterna), matavfall (tex potatisskal och salladsrester), sten, sand och grus får inte läggas i kärlet. Stubbar, stammar och grenar hör inte hemma i kärlet utan lämnas på återvinningsscentralen. Växtavfall från den invasiva arten parkslide får inte heller läggas i kärlet, utan det lämnar du i förslutna säckar på Gärstad återvinningscentral i en särskild container. Säg till personalen på plats så visar de dig var säckarna ska slängas.

Hjälpte denna information dig? Nej