Beställ julgranshämtning

Vi erbjuder ett enkelt och smidigt sätt att bli av med julgranen när helgerna är firade och det nya året har ringt in. Du ställer ut granen och vi hämtar och kör den till våra kraftvärmeverk där den förbränns och blir el och fjärrvärme.

Perioden för att beställa hämtning av granen är nu slut för i år.

Information om hämtningen

Granen måste vara utställd och väl synlig vid din tomtgräns under hela hämtningsperioden, 20 januari –7 februari. Till skillnad från tidigare år då vi har haft hämtningschema för olika områden, kan vi inte säga exakt vilket datum vi kommer till dig. Dock hämtar vi granen senast 7 februari.

Vi hämtar från måndag klockan 06.00 till fredag klockan 18.00. Granen måste vara snöfri, fri från pynt och julgransfot och får inte vara förpackad i säck. 

För dig som bor i flerbostadshus

Din fastighetsägare eller hyresvärd beställer granhämtning och informerar om var du ska lämna din gran. 

Från den 20 januari kan du ställa ut granen på den bestämda platsen. Tänk på att granen ska vara fri från pynt och julgransfot, och får inte vara förpackad i säck eller soppåse. 

För dig som bor i Vallastaden

Granen ska läggas i containern för grovavfall. Glöm inte att pynta av granen och sortera eventuella trasiga ljusslingor som elavfall. Lägg inte granar i det komposterbara trädgårdsavfallet.

Lämna granen själv

Du kan även lämna din julgran på någon av våra återvinningscentraler i Linköping eller på trädgårdsavfallstipparna i Sturefors och Linghem. 

För dig som är fastighetsägare eller hyresvärd

Du som är representant för föreningen eller fastigheten beställer hämtning till din/dina fastigheter. Tjänsten är helt kostnadsfri och vi tar inte emot enskilda beställningar från de boende i fastigheten eller föreningen.

Beställningen gör du genom att ringa till kundservice, telefon 0771-25 26 27 eller skicka e-post till kundservice@tekniskaverken.se.

Tänk på att ha ditt/ert kund- eller organisationsnummer tillgängligt när du beställer. Vi behöver din beställning senast den 8 januari

Glöm inte att informera de boende 

Granarna ska ställas väl synliga och snöfria under hämtningsperioden 20 januari –7 februari. Vi hämtar från måndag klockan 06.00 till fredag klockan 18.00. Kom ihåg att informera de boende om att ställa sina granarna utanför, eller i anslutning till, avfallsrum alternativt behållare/kärl för hushållsavfall. Granarna ska vara fria från pynt och julgransfot och får inte vara förpackade i säckar.

Hjälpte denna information dig? Nej