Latrinhämtning

Du köper latrinkärl på våra återvinningscentraler i Linköping. När du vill lämna ifrån dig latrinkärlet kan du antingen lämna det själv eller beställa hämtning. Hämtning och lämning av latrinkärl gäller under säsongen vecka 24 till och med vecka 40.

Så köper du latrinkärl och kuponger för märkning

Latrinkärl och kuponger köper du på våra återvinningscentraler Gärstad, Ullstämma och Malmen. Här hittar du öppettider för återvinningscentralerna. Kupong och kärl säljs alltid tillsammans och gäller för innevarande år. Du betalar i efterskott, via faktura. Prisuppgift hittar du i vår prislista

Viktigt! Lägg inga främmande föremål i kärlet

Latrinkärlen töms i Avloppsreningsverket och får endast innehålla, urin, avföring, toalettpapper och till exempel torvströ mot lukt. Det är inte tillåtet att lägga plastsäckar/påsar, sanitetsskydd eller andra främmande föremål i kärlen.

Lämna ditt latrinkärl själv

Du kan själv lämna ditt latrinkärl på återvinningscentralerna Gärstad, Ullstämma och Malmen från vecka 24 till och med vecka 40.

Du köper ditt kärl och den kupong som hör till på återvinningscentralerna. Om du själv lämnar kärlet hos oss får du betala ett lägre pris än om vi kommer och hämtar ditt kärl. Det finns två olika kuponger, en för om du vill beställa hämtning av ditt latrinkärl och en för om du vill lämna själv. Berätta för personalen vilken kupong du behöver när du köper kärlet.

Även om du lämnar ditt latrinkärl själv ska du fylla i kupongen med kundnummer, sätta fast kupongen på kärlet, och sedan ställa det på markerad plats inne på återvinningscentralen. Kontakta personalen när du ska lämna.  

Beställ hämtning

Beställ hämtning genom att skicka e-post till kundservice@tekniskaverken.se eller ring oss på telefon 0771-25 26 27 under kontorstid. Uppge alltid kundnummer som finns på din tidigare faktura och kärlets uppställningsplats. Om du saknar rätt uppgifter, hör av dig till oss, så hjälper vi dig. Du kan beställa hämtning för flera veckor framåt, men senast fredagen före önskad hämtningsvecka. Du kan beställa hämtning från vecka 24 fram till och med vecka 40. 

Beställ först när du är helt säker på att du vill ha hämtning. Då undviker du att vi åker för att hämta i onödan och du slipper betala en avgift för att vi åkt hem till dig utan att kunna hämta latrinen.

Att tänka på vid hämtning

Märk latrinkärlet med årets kupong ifylld med ditt kundnummer och ställ det väl synligt vid tomtgränsen eller vid hämtningsfordonets uppställningsplats. Kärl som saknar årets kupong eller kundnummer kommer inte att hämtas.

Hämtningsveckor latrin

Märkt latrinkärl med ifylld kupong ska ställas ut måndag morgon och hämtas måndag-fredag under följande veckor.

Månad Vecka
Juni-Augusti 24, 28, 30, 32, 34
September 36
Oktober 40
Hjälpte denna information dig? Nej