Grovavfall

Grovavfall är avfall som kan uppstå i ditt hushåll, men som inte är möjligt att slänga i din vanliga soptunna. Det kan vara till exempel trasiga möbler, husgeråd, cyklar och emballage.

Grovavfall kan du lämna på återvinningscentralerna Ullstämma, Malmen eller Gärstad. Det kostar inget extra att besöka dem eftersom det ingår i din abonnemangsavgift för ordinarie sophämtning.

Exempel på grovavfall

  • trasiga möbler
  • husgeråd
  • cyklar
  • emballage

Hämtning av grovavfall

Om du inte själv har möjlighet att åka till en återvinningscentral går det bra att beställa hämtning av grovavfall och elavfall, till exempel vitvaror eller trasiga möbler. Tänk på att avfallet ska kunna hanteras av endast en person, alltså ska det vara en vettig mängd (max 2 kbm).

Du beställer genom att ringa till Kundservice på telefon 0771-25 26 27 (under kontorstid), och hämtning sker inom en vecka från beställning. För prisuppgift se prislista

Hyr en container

När du flyttar, bygger om eller gör en stor utrensning kan det vara smidigt att hyra en container. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig.

Kontakta ordermottagning/innesäljare
Tel: 013- 20 80 94
container@tekniskaverken.se 

Boende i hyres/bostadsrätt

Ofta brukar boende i hyres/bostadsrätt, utöver vanlig källsortering, även ha tillgång till någon form av fastighetsnära lösning för att bli av med sitt grovavfall. Det kan till exempel vara en container eller ett grovsoprum med kärl avsedda för grovavfall. Kontakta fastighetsägaren för att få information om hur grovavfallshanteringen går till där du bor.

Hjälpte denna information dig? Nej