Vika återvinningscentral i Katrineholm

Veckans öppettider

Vika
Vecka 3, 2021
  • Måndag07:00 - 16:00
  • Tisdag07:00 - 16:00
  • Onsdag07:00 - 19:00
  • Torsdag07:00 - 16:00
  • Fredag07:00 - 16:00
  • Lördag09:00 - 13:00
  • SöndagStängt

Vi har öppet på trettondagsafton, påskafton, valborgsmässoafton och pingstafton om den dagen är en vardag eller lördag. Vi stänger klockan 16.00 vardagar före röd dag samt dagen före julafton och nyårsafton. Röda dagar har vi stängt.

Om du har stora mängder metallskrot kan du lämna det till oss och få betalt för det. Då behöver du komma under en tid som vågen är bemannad på (helgfria vardagar 07.00­–16.00.)

Hitta på anläggningen

Sorteringsguide med karta (pdf)
Ris och kompost (pdf)

Om Vika

På Vika kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp, trädgårdsavfall som kompost och ris.

Vi har alltid personal på plats som kan hjälpa dig till rätta. Som privatperson är det gratis att lämna avfall om du kommer med personbil och släp. På återvinningscentralen finns även Myrorna. Till Myrorna kan du skänka kläder och andra textilier.

Textilinsamlingen har startat igen

Från och med den 5 augusti tar vi åter emot textilier för återvinning. Under en tid har Myrorna inte kunnat ta hand om materialet på grund av coronapandemin. 

Bidra till Barncancerfonden via återbruk

På återbruket kan du till exempel lämna porslin, keramik och krukor och är ett komplement till vår loppis för att ytterligare öka återanvändningen av saker. Här kan du både skänka och köpa saker. Betala genom att swisha valfritt belopp till Barncancerfonden. Win-win både för miljön och för ett gott ändamål.

Föreningar - här kan ni samla pant!

Som förening har ni möjlighet att ställa upp insamlingskärl för pant och icke pantburkar på Vika. Vi står för platsen och föreningen för tömning, hämtning av behållare samt avtal med Returpack. Kontakta oss på vika@tekniskaverken.se för mer information och hur du anmäler föreningen till insamlingssystemet. 

Kontakta oss

Telefon 0150-579 52 eller e-post vika@tekniskaverken.se
Vika återvinningscentral ligger på väg 56 ca 4 km norr Katrineholm.

Hitta hit

Tekniska verken sköter Vika återvinningscentral på uppdrag av Sörmland Vatten.

Hjälpte denna information dig? Nej