Innoverket race 2018

Har du en idé om en ny tjänst vi borde erbjuda? Eller har du tankar kring hur vi kan jobba smartare? Då borde du tävla i Innoverket race 2018 – koncernens interna idétävling som hålls för andra året i rad.

Dela med dig av dina idéer som kan hjälpa oss att skapa morgondagens bästa energibolag. Kanske blir det du som får presentera din idé för Draknästet 15 maj?

Tävla senast 27 april

Det finns två tävlingsfrågor och du kan skicka in idéer för ena eller de båda. Du kan även ge feedback och hjälpa till att utveckla andras förslag eller rösta på din favorit. Bidraget med flest röster går automatiskt vidare till Draknästet.

För att tävla måste du första skapa ett konto.  Se guiden som förklarar hur du gör.

Klicka på bilderna för att komma till tävlingssidan

Datum att hålla koll på

  • 13 april - Börja skicka in dina idéer
  • 27 april - Innoverket race stänger
  • 4 maj - Juryn presenterar vilka finalister som går vidare
  • 15 maj - Draknästet inför öppen ridå där alla är välkomna som publik
  • 18 maj - Vinnare presenteras

Har du frågor eller problem med verktyget?

Kontakta Louise Sandén, Affärsutveckling

Frågor och svar

Vem får tävla?

Alla anställda inom Tekniska verken-koncernen får tävla: Tekniska verken, MSE, Bixia, Utsikt Bredband och Svensk Biogas. Inhyrda konsulter får gärna tävla men kan inte garanteras ett pris. Tävla själv eller i lag (max 4 personer).

Vad vinner jag?

Två vinnande bidrag kommer belönas med stipendier som får användas för personlig utveckling. Vi kommer även ge pris till bästa idéspruta och mest aktiva deltagare.

Får jag göra detta på arbetstid?

Ja det får du. Tanken är att era idéer ska skapa nytta för koncernens utveckling. Du behöver inte utveckla ett färdigt koncept, bara en idé, och tiden ni lägger ska rymmas inom den tid som avdelningen har avsatt för innovation och nytänkande. Vi rekommenderar max 2-3 timmar för idéarbete och att skicka in bidrag.

Vad menas med kund?

En kund är en invånare eller ett företag och kanske innebär olika saker för dig beroende på vart i organisationen du jobbar. Tänk utifrån din egen vardag och situation.

Hur registrerar jag en idé som grupp?

Ni kan vara upp till fyra personer på en och samma idé. När någon lägger upp en idé, skriv med alla gruppmedlemmars namn i fältet ”gruppmedlemmar”. 

Hur utvecklad ska idén vara?

Idén behöver inte vara färdigutvecklad. Det viktigaste är att du har en tanke kring den idé som du lämnar in.

Hur utvärderas min idé?

Både jurygruppen och Draknästet kommer titta på hur genomförbar din idé är, vad den har för affärspotential samt vilket kundvärde den levererar. Är din idé dessutom innovativ och nytänkande har du goda chanser att få din idé förverkligad. 

Hur vet jag om jag gått vidare till Draknästet?

Den 4 maj kommer de personer som gått vidare till Draknästet att kontaktas. Vi går även ut med information på Workplace.

Vad förväntats av mig om jag går vidare till Draknästet?

Om du går vidare till Draknästet ska du/ni förbereda en 10 minuters presentation av din idé som du sedan ska hålla inför Drakarna 15 maj. Om du av någon anledning inte kan delta, önskar vi en filmad presentation som sedan ska skickas till projektgruppen.