East Sweden Hack 2016

East Sweden Hack är Sveriges första öppna hackathon som kombinerar internet of things med öppna data. 2016 bidrog Tekniska verken med data för att möjliggöra att smarta lösningar kring energi och hållbarhet skapades.

Ett hackathon är en tävling där människor med blandade kompetenser skapar nya produkter och tjänster.

Under 2016 års hack valde tre av tjugo lag att använda data från Tekniska verken. Det var inspirerande att se hur lagen valde att presentera vår förbrukningsdata och belöna resurseffektivitet. Här kan du se två av de inspirernade bidragen.

Våra TechKunder bidrar med data

I årets East Sweden Hack bidrog Tekniska verken tillsammans med sina kunder med förbrukningsdata kring avfall, fjärrvärme, vatten och el. De kreativa och innovativa deltagare kom med nya lösningar kring hur vi kan skapa produkter och tjänster för att tillsammans skapa en resurseffektiv regon.

För att möjliggöra detta samlade vi in runt 100 kunder som bidrog med sin data till hacket. Våra TechKunder får vara med på vår digitala resa och testa och tycka till om våra kommande digitala tjänster. Först ut blir en app kring våra avfallstjänster som bland annat påminner om när soptunnan ska ställas ut för tömning och där man lätt kan följa hur mycket sopor man slänger.

Hjälpte denna information dig? Nej