En flytt är en spark i baken

Elin 23 apr 2018

Lite plötsligt har jag och min sambo fått kontrakt på en större lägenhet och inflytten är om en vecka och en månad! 

Min första tanke när jag fick veta det var "hur ska vi hinna packa allt"?! Min andra tanke "hur ska vi fylla upp all yta?". Det är nämligen så att vi ska uppgradera vår tvåa på 58 kvadrat, till en trea på 108 härliga kvadratmeter. Det i sin tur väcker också flera följdfrågor: Vad kommer det innebära för min utmaning? Kan vi klara att bara köpa begagnat?

Att flytta tycker jag är en stor ögonöppnare för hur mycket grejer man äger, men samtidigt en spark i baken för att ta tag i rensandet. Vid min förra flytt sålde och skänkte jag ganska mycket eftersom två hushåll skulle bli ett. Nu hoppas jag på en repris, och garderoben är först ut. Ni kanske minns att jag gjorde ett experiment för någon månad sen för att se vilka kläder jag inte använder? Nu ligger de i en skänk/byta/sälja-påse tillsammans med en hel del plagg som legat på vinterförvaring. Jag tog nämligen ner mina sommargrejer igår och upptäckte att det var nästan dubbelt så mycket som redan hängde i garderoben. Inte okej, tänkte jag och gjorde  en stenhård gallring. 

Steg två är faktiskt att sälja av grejerna, och där är jag öppen att testa nya sätt. När det gäller kläder har mest erfarenhet av att skänka, för att det är bekvämt. Men det skulle vara kul att testa andra sätt, som gärna innebär en minimal ansträngning. Bidra gärna med dina tips vid flyttrensning.