Så här funkar det i Linköping

Avfall och återvinning

Tekniska verken tar hand om hushållsavfallet i Linköpings kommun. Bor du i lägenhet är det vanligast att din hyresvärd står på sophämtningsavtalet och att det finns gröna soptunnor att kasta avfallet i, i anslutning till fastigheten. Bor du i villa står du själv för avfallsabonnemanget. I soptunnan kastar du soppåsar, knutna med dubbelknut. Källsortera så mycket av avfallet som möjligt så gör du miljön en tjänst.

Gröna Påsen

Med Gröna Påsens hjälp blir dina matrester biogas och biogödsel. Det du behöver göra är att sortera matrester i den gröna påsen som du får av oss, knyta ihop den med dubbelknut och slänga den i den vanliga soptunnan. Matavfallet blir till biogas för bussar och näring till åkermark. Har du slut på Gröna Påsar får du nya av din hyresvärd eller så knyter du valfri påse kring handtaget på sin soptunna så fyller chauffören på med nya.

Återvinningscentraler

På återvinningscentralerna kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Vi har tre stycken i stan och ditt besök kostar ingenting extra. Hur lite eller mycket du än har att lämna. Hitta till återvinningscentralerna.

Källsortering

På våra sidor -Så här sorterar du- hittar du massor med bra information om hur du bäst sorterar ditt hushållsavfall. Här finns också en sorteringsguide från A-Ö (pdf öppnas i nytt fönster).

Bredband

Bor du i en lägenhet är det troligt att du har bredband via fiber från Utsikt Bredband. Då kan du välja mellan olika tjänster för bredband, tv och telefoni.

Bor du i villa kan du på Utsikts webb se om du redan har fiber indraget eller så kan du lämna en intresseanmälan. Läs mer på utsikt.se och kom igång redan idag.

El

Tekniska verken är Linköpings elnätsbolag. Det betyder att vi ser till att elen kommer hem till dig. Dessutom underhåller och förbättrar vi elnätet ständigt så att du ska slippa drabbas av strömavbrott och vi har beredskap dygnet runt för att snabbt kunna avhjälpa eventuella fel.

Gör skillnad. Välj förnybar och lokalt producerad el från Bixia

Bixia arbetar för mångfald med flera små lokala producenter av förnybar el. Elen handlas utan mellanhänder och pengarna går direkt tillbaka till producenten, som därmed kan investera i mer förnybar el. Välj Bixia och bidra till verklig förändring!

Vatten och avlopp

Bor du i lägenhet igång oftast kostnaden för vatten och avlopp i din hyra. I villa står du som fastighetsägare på avtalet för vatten och avlopp och du betalar för den mängd ni använder.

Hjälpte denna information dig? Nej