Trädgårdsavfall

Vi erbjuder dig som bor i villa hämtning av trädgårdsavfall i kärl. Ett enkelt och smidigt sätt att bli av med det du rensat bort i trädgården!

Tjänsten vänder sig till dig som bor i Linköpings tätort, tätorterna Ljungsbro, Berg, Vikingstad, Ekängen, Linghem och Sturefors.

Trädgårdsavfallet hämtas i ett 190 liters kärl som töms varannan vecka under trädgårdssäsongen. Vi ser till att kärlet kommer på plats hos dig. I kärlet kan du smidigt lägga sådant avfall som lämpar sig för kompostering såsom gräsklipp, löv, mossa, ogräs, fallfrukt, skörderester, grönsaksblast, häckklipp och nedklippta buskar.

Hämtningsperiod

Trädgårdsavfallet hämtas varannan vecka under trädgårdssäsongen, udda veckor 15-47 och jämna veckor 16-48.

För att se när vi hämtar hos dig, logga in på Mina sidor via rutan högst upp till höger på webben. Klicka dig vidare till Avfall > Se din användning, så hittar du din hämtningsdag. Du kan också kontakta Kundservice, telefon 0771-25 26 27. 

Du kan även se dina hämtningar i vår app som du laddar ner via App store eller Google play. Du använder samma inloggning som till vår webbplats. Appen hjälper också till att hålla reda på när det är dags att ställa ut kärlet för tömning.

Vi kan tyvärr inte skriva ut hämtningsschema på hemsidan då hämtningsdagar/veckor varierar både inom och mellan områden och gator. 


Så här går det till

Viktigt! På hämtningsdagen, från kl.06.00 på morgonen, ska kärlet vara framställt vid tomtgränsen eller på annan överenskommen plats när förutsättningarna är sådana att sopbilen inte kan komma fram på ett lämpligt sätt.

Du behåller kärlet på din fastighet under vintern och ställer fram det för tömning igen när hämtningsturerna startar på våren. 

Vad räknas inte som trädgårdsavfall?

Jord (förutom det som är kvar på rötterna), matavfall (tex potatisskal och salladsrester), sten, sand och grus får inte läggas i kärlet. Stubbar, stammar och grenar hör inte heller hemma i kärlet utan lämnas på återvinningsscentralen.

Pris

Här hittar du prisinformation.  

Vill du beställa hämtning hos dig, kontakta oss: telefon 013-20 92 40 eller avfall@tekniskaverken.se

Lämna trädgårdsavfall på våra återvinningscentraler

Ris och komposterbart avfall kan lämnas på våra återvinningcentraler. Löv, gräsklipp och mossa lämnas som komposterbart material medan ris, grenar och stammar lämnas på platsen för ris. Hitta till våra återvinningscentraler.   

Hjälpte denna information dig? Nej